Kwaliteit

PEDAGOGISCH BELEID

Hoe wij zorgen voor een plek waar jouw kind alle ruimte heeft om te ontdekken wie hij is en wat hij kan? Je leest het in ons pedagogisch beleid welke je kunt downloaden op de pagina van jouw locatie.

Journalist Janneke Juffermans heeft een dag meegelopen. Ze laat zien hoe het beleid tot uiting komt in ons dagelijks werk.

Download

VOEDING EN BEWEGING

Buiten spelen, zingen, ravotten, knutselen, klimmen, tikkertje doen en de wereld verkennen. Daar krijg je honger van! Met gezond eten blijft je kleine ontdekker fit en vrolijk.

Gezonde voeding is belangrijk voor onder andere de groei van kinderen en de ontwikkeling van hun immuunsysteem. Bij Smallsteps krijgen de kinderen dan ook goede en gevarieerde voeding. Lekker!

Richtlijnen Voedingscentrum

Hoe wij omgaan met voeding en beweging stemmen we af op de richtlijnen van het Voedingscentrum. We drinken bijvoorbeeld geen limonade, maar water en thee. En als tussendoortje knabbelen we graag op groente. Samen ontdekken we hoe een radijsje smaakt, een sperzieboon knakt, een kiwi voelt en wat de kleur is van een tomaat of banaan. Kinderen durven zo sneller nieuwe smaken en texturen te proberen. “Wat heb jij, een smoothie met verse aardbeien? Wil ik ook!”

Lekker actief

Naast goed eten is het belangrijk dat kinderen voldoende bewegen. Spelen, sporten, klimmen en klauteren is goed voor de lichamelijke, verstandelijke, sociale en emotionele ontwikkeling. En het geeft meteen een flinke dosis plezier.

Onze locatiemanager kan je nog veel meer vertellen over onze visie op voeding en beweging.

Download

GEZONDHEIDSBELEID

Wel of niet naar de opvang bij ziekte?

“Ik voel me niet zo lekker…” Is je kind ziek? Dan blijft het natuurlijk thuis, waar het een paar dagen kan uitzieken met jouw liefdevolle aandacht en verzorging. Is je kind niet echt ziek, maar ook niet helemaal fit? We horen graag hoe het gaat als je je kind brengt. Wij letten dan extra op de symptomen en hoe je kind zich voelt. Als we het idee hebben dat het niet zo goed gaat, bellen we je direct om te overleggen.

Overdraagbare ziekten

Hatsjoe! Je kind kan andere kinderen besmetten met een virus. Vervelend, maar niet altijd te voorkomen. Sommige ziekten zijn al besmettelijk voordat je er iets van merkt. Vertel het ons bij het wegbrengen als er iets aan de hand lijkt te zijn. Ook als je kind zich anders gedraagt dan normaal. Ons gezondheidsbeleid volgt de richtlijnen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Ook hebben we regelmatig overleg met de GGD.

Medicijnen toedienen

Onze pedagogische medewerkers geven alleen medicijnen die door een arts zijn voorgeschreven. En vanzelfsprekend alleen als jij ermee instemt. Hieronder kun je een formulier downloaden waarmee je ons toestemming geeft om dit te doen.

Download

VEILIGHEIDSBELEID

Veilig slapen

“Je bent moe hè, ik stop je lekker in bed!” Slapen is goed voor de ontwikkeling van jonge kinderen. Het is een natuurlijk onderdeel van het dagritme. Bij Smallsteps zorgen we ervoor dat je kind veilig naar dromenland reist. Alle pedagogische medewerkers van Smallsteps werken met het protocol ‘Veilig slapen’. Hierin staan richtlijnen die onze medewerkers volgen voor, tijdens en nadat je kind slaapt.

Download

Huiselijk geweld en kindermishandeling

De wet schrijft voor dat we in de kinderopvang werken met de ‘Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling’. Die beschrijft de te volgen stappen bij signalen van huiselijk geweld of kindermishandeling, kindermishandeling door een medewerker of seksueel grensoverschrijdend gedrag tussen kinderen onderling.

Onze locatiemanagers zijn allemaal opgeleid tot Aandachtsfunctionaris Kindermishandeling. Ze zijn getraind om signalen te herkennen en daar meteen adequaat op te reageren. We doen alles voor de veiligheid van jouw kind.

Download

GGD-RAPPORT

De GGD onderzoekt of onze locaties aan alle kwaliteitsnormen voldoen en schrijft jaarlijks een rapport. Wil je het meest recente inspectierapport van een van onze locaties bekijken maak dan gebruik van de download mogelijkheid.

Download het GGD-rapport van jouw Smallsteps-locatie