Over de organisatie

Onze ambitie

De allerbeste kinderopvang bieden. Dat betekent voor Smallsteps de beste zorg en de juiste uitdaging voor ieder kind. Een tweede thuis. En voor ouders een luisterend oor en een vertrouwd gevoel. Elke dag staan onze teams van warme, creatieve, sportieve pedagogisch medewerkers klaar voor 20.000 kinderen door heel Nederland. Zij maken Smallsteps.

“Smallsteps biedt zoveel meer dan alleen opvang. Ik zie hoe onze pedagogisch medewerkers de kinderen inspireren en stimuleren om op avontuur te gaan. Samen ontdekken ze de smaak van een aardbei, wat er gebeurt als je gele en blauwe verf mengt en hoe je samen een sporttoernooi organiseert. Zo helpen we ze om zelfverzekerd en open de wereld in te stappen.”

Jeanine Lemmens, directeur Smallsteps

WIJ GELOVEN IN DE KRACHT VAN IEDER KIND

Je ziet het al bij de baby’s: grote ogen volgen je overal. Na een paar maanden proberen ze een speeltje te pakken, zich om te draaien en voor je het weet kunnen ze lopen. Kinderen wíllen zich ontwikkelen, alles voelen, proeven, proberen. Zo ontdekken ze stap voor stap hun eigen talenten en uitdagingen. Zelf je sokken uittrekken? Je broodje smeren? Of in die boom klimmen? Probeer het maar! Geloven in de kracht van ieder kind, noemen we dat.

Onze medewerkers zijn experts

Onze pedagogisch medewerkers, coaches, locatiemanagers en de collega’s op de twee servicekantoren, het zijn allemaal experts op hun eigen vakgebied. Alleen door onze krachten te bundelen en goed samen te werken kunnen we bouwen aan de beste kinderopvang. Bovendien blijven we graag investeren in training van onze medewerkers. Zodat zij werken vanuit actuele inzichten en kunnen leren van elkaar.

Start van Smallsteps

Sinds de start van Smallsteps in 2014 zijn wij in handen van investeerder H.I.G. Europe. John Woodward, de oprichter van de Britse marktleider in de kinderopvang Busy Bees, is aangewezen als voorzitter van de raad van toezicht. Met meer dan 30 jaar ervaring in de kinderopvang, weet hij heel goed hoe je een kwalitatieve en gezonde kinderopvangorganisatie ontwikkelt.

Bevlogen mensen

Sinds 2016 wordt Smallsteps geleid door Jeanine Lemmens. “Het is fantastisch wat we nu al hebben kunnen opbouwen met onze medewerkers, ouders en andere partners. Ik zie een bloeiende organisatie met bevlogen mensen die elke dag het verschil maken voor duizenden kinderen en hun ouders.”
De pedagogisch medewerkers van Smallsteps kunnen zich volledig richten op de kinderen, doordat zij worden ondersteund door hun locatiemanager, pedagogisch coaches en teams als Administratie, Planning en Marketing.