Kwaliteit

Flexibel, veilig en betrouwbaar moet jouw kinderopvang zijn. En dat is het natuurlijk. We werken volgens een helder pedagogisch beleid en streven naar kinderopvang van de hoogste kwaliteit. Maar het is ook de plek waar je kind zich vrij voelt en groeit. Met nieuwe vriendjes op avontuur gaat. En zijn talenten ontdekt. Een tweede thuis.

 

Lieve, enthousiaste pedagogisch medewerkers

Onze leidsters zijn onze helden. Elke dag staan ze klaar voor je kind. Ze kennen zijn favoriete liedjes, met wie hij graag speelt, wat hij moeilijk vindt en hoe ze hem kunnen troosten. Ze zijn er ook voor jou. Daar zijn ze voor opgeleid. Je vragen over kindontwikkeling en opvoeding kun je gewoon stellen.

Ontdekkend buiten spelen

Buiten spelen is fantastisch. Zeker in onze nieuwe ontdektuinen. Baby’s hebben daar hun eigen veilige plek. Je leert er vallen en weer opstaan. Samen spelen. En met een beetje fantasie ga je op vakantie in de wilgenhut. Speel je tikkertje in het palenbos. En kweek je zomaar echte wortels en tomaten. “Weet jij wat ons konijntje lekker vindt?”

Op de bso verbreden we onze horizon. We sporten, spelen en relaxen. En met onze zelfgemaakte raket reizen we vanmiddag naar de maan en terug. Echt waar.

De leukste activiteiten

Samen een heuse tijdmachine knutselen, sporttoernooi organiseren of moestuintje aanleggen, de kinderen komen ook vaak zelf met de leukste ideeën. Daarnaast gebruiken we de ‘activitheek’ van DoenKids voor de bso en natuurlijk de creatieve, culinaire en sportieve ingevingen van onze medewerkers om diverse ontwikkelingsgebieden te stimuleren.

Zelfs voor de allerkleinsten hebben we iets bijzonders: de snoezelhoek. Waar baby’s zich vrolijk verwonderen over kleuren, vormen, geluiden en texturen.

Gezond leren eten

Ravotten, zingen en de wereld verkennen, daar krijg je honger van! Met gezond eten blijft je kleine ontdekker fit en vrolijk. Dus experimenteren we met allerlei soorten groente en fruit. Iedereen doet mee: we kijken, voelen, ruiken en proeven. Kinderen durven samen aan tafel nu eenmaal vaak meer dan thuis. Veel bewegen, water of thee drinken en een gezonde (warme) lunch en snacks vinden wij heel normaal.

ONS PEDAGOGISCH BELEID

Het pedagogisch beleid is gebaseerd op onze jarenlange ervaring én de nieuwste wetenschappelijke inzichten. Elke opvanglocatie en opvangvorm heeft een gedetailleerde versie op maat. Omdat het op een sport-bso nu eenmaal anders werkt dan in een baby-groep. Benieuwd naar het beleid van jouw locatie? Gebruik de locatiezoeker om jouw locatie te vinden en je vindt het pedagogisch beleid onderaan de pagina.

Zoek je LOCATIE

GGD-rapport

Download het GGD-rapport van jouw Smallsteps locatie

GGD oordeelt onafhankelijk

De GGD onderzoekt of onze locaties aan de Nederlandse kwaliteitsnormen voldoen en schrijft jaarlijks een rapport. Het meest recente inspectierapport kun je hier downloaden.

Wet en regelgeving voor kinderopvang

De overheid stelt strenge eisen aan kinderopvang. Terecht. Zo zorgen we samen voor opvang van hoge kwaliteit. Wil je hier meer over lezen, dan kun je hiernaast doorklikken naar de betreffende sites.