Brede school, alles onder één dak

Een aantal Smallsteps-locaties zit in het gebouw van de basisschool. Dat heeft een aantal voordelen, zowel voor je kind als voor jou. We zetten ze hieronder op een rijtje.

Samen naar buiten

Alvast wennen

“Kijk, daar ga jij straks ook naar school.” Doordat de kinderdagopvang in het schoolgebouw plaatsvindt, maakt je dreumes of peuter al vroeg kennis met z’n toekomstige leeromgeving. Als het bijna tijd is voor de basisschool mag hij er af en toe een dagje wennen. Zo is de overgang van kinderdagverblijf naar de basisschool en de bso veel minder groot.

Vertrouwde omgeving

“Ga je mee op avontuur, langs hegjes en paadjes, of trefbal spelen op het grasveld? Of trek je je liever terug met een boek?” Ook voor oudere kinderen van de bso is het prettig dat de opvang in en om het schoolgebouw plaatsvindt. School en schoolplein zijn vertrouwde plekken. Na een lange schooldag kan je kind hier meteen beginnen met spelen of relaxen. Kinderen mogen helemaal zelf beslissen waar ze zin in hebben. Dat is pas vrije tijd.

Voorschool Amsterdam - samen muziek maken

Doorgaande leerlijn

Doordat school en kinderopvang op één locatie zitten, kennen docenten en pedagogisch medewerkers elkaar. Er is sprake van een zogenaamde doorgaande leerlijn, waarbij kinderopvang en onderwijs goed op elkaar aansluiten. Bso-activiteiten hebben thema’s waar je kind op school ook mee bezig is. Bij het thema dieren gaan we beestjes aaien op de kinderboerderij. Voor het thema herfst zoeken we dennenappels en eikels in de buurt. Dit zorgt voor eenheid en structuur en een veilige omgeving waar je kind zich op zijn gemak kan voelen.