“Trek je zelf je jas aan? Hop, achter op de fiets. Want we gaan naar de voorschool!” Vriendjes maken, liedjes leren, je peuter ontdekt een nieuwe wereld bij Smallsteps. Zo is je kind straks goed voorbereid op de basisschool. 

Groepen

Bij Smallsteps Roomtuintjes hebben we twee voorschoolgroepen met liefdevolle pedagogisch medewerkers. Met het ontwikkelingsprogramma voor kinderen van 2-4 jaar leert jouw kind spelenderwijs. We werken met verschillende thema’s die aansluiten bij de groepsactiviteiten. Elke 6 weken hebben we een nieuw thema.

Straks naar de basisschool

Met ons gecertificeerde voorschoolprogramma worden alle ontwikkelingsgebieden van jouw kind gestimuleerd. Denk daarbij aan de spraak- en taalontwikkeling, de sociale vaardigheden en de beweging. De ontwikkeling van jouw kind houden we bij in ons kindvolgsysteem.

Inschrijven

Goed gevoel gekregen bij Smallsteps? Dan kun je hier je kind makkelijk en snel online inschrijven.

meteen inschrijven

Veelgestelde vragen

 • Wat kan ik verwachten bij een rondleiding?

  Je bent van harte welkom om een kijkje bij ons te komen nemen. Een rondleiding duurt een half uur tot een uur. De locatiemanager laat je graag de locatie en groepen zien, zodat je er een gevoel bij krijgt. Ook neemt de locatiemanager de tijd om al jouw vragen te beantwoorden.

 • Wat is het verschil tussen de verschillende pakketten voor kinderopvang?

  Het standaardpakket bestaat uit opvang tijdens 40 schoolweken én vakantieopvang tijdens schoolvakanties (12 weken per jaar, zoals vastgesteld door het Ministerie van OCW).

   

  Het schoolwekenpakket bestaat uit opvang tijdens 40 schoolweken. Tijdens de schoolvakanties gaat je kind niet naar de opvang.

   

  Het 48-wekenpakket bestaat uit opvang tijdens 40 schoolweken én opvang tijdens 8 vakantieweken. Je kind gaat dan 4 weken per jaar niet naar de opvang.

   

  Het vakantiepakket is handig als je alleen opvang nodig hebt tijdens de schoolvakanties (12 weken per jaar, zoals vastgesteld door het Ministerie van OCW).

   

  Je kunt er ook voor kiezen om tijdens de 40 schoolweken alleen voorschoolse opvang af te nemen of alleen tussenschoolse opvang.

   

  Voor de peuterspeelzalen hebben we het standaardpakket peuterspeelzaal. Alleen tijdens de schoolweken gaat je kind naar de peuterspeelzaal.

   

  Passen de pakketten hierboven niet helemaal bij je, kies dan voor een standaardpakket Flex of aanvullende flexibele opties. Hoe dat eruit ziet, verschilt per persoon, locatie en soort opvang. Neem contact op met de locatiemanager om je wensen te bespreken en samen tot een oplossing te komen die bij jou past.

 • Hoe lang van tevoren weet ik of er plek is voor mijn kind?

  Wij doen onze uiterste best om je direct een plek te bieden. Is er toch geen plaats vrij op de dagen of locatie die je wilt, dan bellen we je om de alternatieven te bespreken.

Een ochtend bij… de voorschool

8.30 uur: stoelen in een rondje

Eerst even met je ouders spelen, laat maar zien waar de puzzels liggen. Dat is een fijne start van de dag voor kinderen. Daarna pakken we allemaal een stoel en gaan we in de kring zitten. Net als op school straks. Geef je mama een knuffel? Dag! “Zullen we weer beginnen met een liedje?” Iedereen zingt mee en weet de gebaren nog. Een, twee, drie, tellen we samen. Iedereen krijgt even aandacht. “Wat een grappige pleister heb je, Tim.”

9.15 uur: Zelf aan ’t werk

 Net als op de basisschool straks, we gaan in groepjes aan een tafel zitten. Nouria maakt een puzzel, Erik tekent een glijbaan, Pascalle krijgt de opdracht om van lego een huis met een dak te bouwen. Met de tong uit de mond is ieder kind geconcentreerd bezig. Ieder op z’n eigen niveau. Juf Demy kijkt mee, helpt een handje en stuurt zo bij.  

10.20: Aan tafel!

 Juf Demy zingt het voor: “we gaan opruimen, zet alles waar het hoort..”. De peuters zingen mee en leggen hun spulletjes weg. “Ik moet plassen!” zegt Tim. “Ik ga het zelf doen”. Juf Demy zet een grote schaal met fruit op tafel. De peuters krijgen allemaal een appel en lekker fruitwater uit de kan. “Welke kleur beker wil jij, Sarah?” Dan hoor je voor het eerst vandaag even niks aan tafel

11.45 uur: Nog een liedje

Bij het buiten spelen lost Lisa zelf een kleine ruzie op. De kinderen leren van juf Demy spelenderwijs om elkaar te helpen. Voordat we weer naar binnen gaan, ruimen we samen het speelgoed op. Nog even in de kring, dan zingen we samen een liedje. “Waar zullen we mee beginnen?” “Paddestoel!” De ochtend was zo snel voorbij. De ouders staan al bij de deur. “Dag juf, tot volgende keer!”

Onze tarieven

bruto uurtarief*
standaardpakket voorschool
€ 8,28

Als je allebei werkt of studeert, kun je kinderopvangtoeslag aanvragen bij de Belastingdienst. Kom je daar niet voor in aanmerking? Dan kun je bij de gemeente Amsterdam een vergoeding aanvragen.

Heb je een indicatie voor VVE? Dan kun je 15 uur ( 3 dagdelen) naar de opvang. Kijk voor meer informatie over VVE op de site van de gemeente Amsterdam. 

Wil je weten wat voorschool jou netto gaat kosten? Maak dan een proefberekening.

Smallsteps Roomtuintjes

Openingstijden
Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Ochtend
07:00 - 13:00
07:00 - 13:00
07:00 - 13:00
07:00 - 13:00
07:00 - 13:00
Middag
13:00 - 18:00
13:00 - 18:00
13:00 - 18:00
13:00 - 18:00
13:00 - 18:00
Adres
Zeeburgerdijk 23
1093 SK Amsterdam
<