"Schoenen aan, jas aan, kan je dat al zelf? We gaan naar de peuteropvang!" Bij Smallsteps maakt je kind snel nieuwe vriendjes en bereiden we hem stap voor stap voor op de basisschool. Je kleine avonturier wordt steeds zelfstandiger en krijgt zelfvertrouwen over wat hij allemaal kan.

Groepsindeling

Bij Smallsteps Noorderhof hebben we een peuteropvanggroep, ook wel de voorschool genoemd. Je kind leert en speelt er, samen met andere kinderen van 2 tot 4 jaar. Met het speciale peuteropvangprogramma legt jouw kind een goede basis voor de basisschool. Dankzij de gecertificeerde pedagogisch medewerkers krijgt elk kind de aandacht die het verdient.

Straks naar de basisschool

Op onze peuteropvang werken we met de lesmethode van Peuterplein. Dit is een compleet programma met gevarieerde activiteiten waarin alle ontwikkelingsgebieden gestimuleerd kunnen worden die voor kinderen van 0-4 jaar van belang zijn: zoals taal, voorbereidend rekenen, sociaal-emotionele ontwikkeling, motoriek en expressie.

Inschrijven

Goed gevoel gekregen bij Smallsteps? Dan kun je hier je kind makkelijk en snel online inschrijven.

vrijblijvend inschrijven

Veelgestelde vragen

  • Wat is het verschil tussen voorschool en peuteropvang?

    Er bestaan verschillende benamingen voor peuteropvang, zoals peuterspeelzaal of voorschool. Elke gemeente heeft haar eigen benaming voor peuteropvang. Bij Smallsteps hebben we hier één benaming voor, namelijk peuteropvang.

  • Worden kinderen voorbereid op de basisschool?

    Wij stimuleren de ontwikkeling van je kind. Dit doen we met spelletjes en opdrachtjes, door liedjes te zingen en verhaaltjes voor te lezen. We werken aan de grove en fijne motoriek, taalontwikkeling, samenwerken en zelfstandig werken. Veel locaties bieden ook Voor- en Vroegschoolse Educatie. Zo maakt je kind straks een goede start op de basisschool.

Een ochtend bij... de peuteropvang

8.30 uur: In de kring

Het eerste kwartier spelen de kinderen met hun ouders. Dat geeft ze een veilig gevoel, een fijne start. “We gaan beginnen!” Ook Louya pakt een stoeltje en gaat in de kring zitten. Mama krijgt nog een knuffel en een kusje. “Zullen we weer beginnen met een liedje?” De peuters zingen met gebaren, tellen, giechelen en iedereen krijgt even aandacht. “Zie ik daar een muggenbult, Erik?”

9.15 uur: Zelf doen

In groepjes gaan de peuters aan de slag, net als straks op de basisschool. Ze puzzelen, lezen, bouwen. Eli probeert Lego-blokjes te stapelen. Sam mag een rood huisje bouwen en Sofia krijgt de opdracht om een huisje met een deur en een raam te maken. Ieder kind werkt zo op zijn eigen niveau. Juf Bernadette observeert, speelt mee en stuurt bij.

10.20 uur: Aan tafel!

Pedagogisch medewerker Bernadette begint te zingen: “We ruimen alles samen op! Alles zachtjes in de bak...” Iedereen helpt mee. “Oh, ik moet plassen!” roept Yasmin. “Ik ga het zelf doen.” Bernadette zet een grote schaal met fruit en trommeltjes op tafel. “Van wie is deze?” “Wat heb jij? Ik heb druifjes.” “En wat voor kleur beker wil jij, Victor?” Dan is het voor het eerst even helemaal stil.

11.45 uur: Dag juf

Spelenderwijs leren de kinderen elkaar helpen en een kleine ruzie zelf op te lossen. Als Nicolette gaat zingen, weten de kinderen precies wat er gaat gebeuren. Eerst samen opruimen en dan nog een kwartiertje in de kring. Met gitaar. “Met welk liedje zullen we beginnen?” “Krokodil!” De ochtend is voorbij gevlógen. De ouders staan al weer bij het raam. “Dag juf, tot de volgende keer!”

Onze tarieven

bruto uurtarief*
standaardpakket peuteropvang
€ 8,60

Als je allebei werkt of studeert, kun je kinderopvangtoeslag aanvragen bij de Belastingdienst. Kom je daar niet voor in aanmerking? Dan kun je bij de gemeente Amsterdam een vergoeding aanvragen.

Heb je een indicatie voor VVE? Dan kun je extra toeslag aanvragen bij de gemeente. Indien je geen recht hebt op een kinderopvangtoeslag, dan is de maximale vergoeding vanuit de gemeente gebaseerd op 16 uur in minimaal 3 dagdelen. Ook zonder VVE indicatie kan je je aanmelden voor peuteropvang in de VVE groep.

Kijk voor meer informatie over VVE op de site van gemeente Amsterdam. 

Wil je weten wat peuteropvang jou netto gaat kosten? Maak dan een proefberekening.

Smallsteps Noorderhof

Openingstijden
Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Ochtend
08:30 - 14:00
08:30 - 14:00
08:30 - 14:00
08:30 - 14:00
08:30 - 14:00
Adres
Louis Couperusstraat 129
1064 CE Amsterdam
<