Baby's, dreumesen en peuters voelen zich thuis bij Smallsteps. Wij inspireren en stimuleren, maar laten jouw kind zoveel mogelijk zelf doen. Je eerste losse stapjes? Zelf je boterham smeren? Een pirouette? Probeer het maar. Geloven in de kracht van ieder kind, noemen we dat.

Groepsindeling

Smallsteps Kameleon in Bleiswijk is kinderopvang (0 tot 4 jaar) met een huiselijke sfeer. Er zijn drie groepen: twee verticale (0 tot 4 jaar) en één horizontale peutergroep (2 tot 4 jaar). De pedagogisch medewerkers zijn vaste gezichten op de groep. Dat maakt het een veilige plek voor de kinderen. We zorgen ervoor dat je kind zich bij ons thuis voelt en kan groeien.

Straks naar de basisschool

Wij stimuleren de ontwikkeling van je kind. Met spelletjes, opdrachtjes, liedjes en verhaaltjes werken we bijvoorbeeld aan grove en fijne motoriek, taalontwikkeling, samenwerken en zelfstandig werken. Zo maakt je kind straks een goede start op de basisschool.

Inschrijven

Goed gevoel gekregen bij Smallsteps? Dan kun je hier je kind makkelijk en snel online inschrijven.

vrijblijvend inschrijven

Veelgestelde vragen

 • Wat is het verschil tussen de verschillende pakketten voor kinderopvang?

  Wanneer je het standaardpakket afneemt heb je recht op 52 weken opvang per jaar.

  Bij de buitenschoolse opvang heb je recht op opvang tijdens 40 schoolweken én vakantieopvang tijdens schoolvakanties (12 weken per jaar, zoals vastgesteld door het Ministerie van OCW).

  Je kunt er ook voor kiezen om tijdens de 40 schoolweken alleen voorschoolse opvang af te nemen of alleen tussenschoolse opvang.

  Voor de peuteropvang hebben we het standaardpakket peuteropvang.  Per locatie kan het pakket verschillen qua opvangweken. We bieden deze opvang 52-weken per jaar en er zijn locaties die deze opvang bieden tijdens de schoolweken, dan spreken we van een 40-weken pakket.

 • Hoe kan mijn kind wennen?

  Tijdens het intakegesprek bespreken we wat voor jouw kind de beste manier is om te wennen. Je kunt bijvoorbeeld eerst samen komen kennismaken met de pedagogisch medewerkers en de baby’s of kinderen. Daarna kan je kind een paar keer enkele uurtjes meedraaien om langzaam te wennen. Voor baby’s voelt het vaak meteen vertrouwd in de armen van onze lieve medewerkers. En de oudere kinderen vinden al snel vriendjes om mee te puzzelen, de tuin te ontdekken of een grappige groente te proeven. Dat is leuk, maar kan ook best spannend zijn! Onze pedagogisch medewerkers maken tijd om je kind extra te observeren, te laten wennen aan het ritme en even te knuffelen als hij daar behoefte aan heeft.

 • Wordt er rekening gehouden met het thuisritme van mijn baby?

  Ja. We horen graag wanneer je baby eet en slaapt, zodat hij snel kan wennen aan zijn nieuwe situatie. En zijn er andere dingen waar wij rekening mee kunnen houden? Dan horen we dat graag.

 • Hoe zit het met de hygiëne op de locatie?

  Elke locatie heeft werkafspraken rondom gezondheid en hygiëne, gebaseerd op de specifieke situatie van de locatie. Deze werkafspraken zijn gebaseerd op de richtlijnen van het landelijk centrum Hygiëne en Veiligheid. Hierin staan onder andere afspraken over schoonmaken, handen wassen, voeding bereiden en omgaan met ziekte. Wil je hier meer over weten voor de locatie van jouw kind? Neem dan contact op met de locatiemanager.

Een dagje bij... het kinderdagverblijf

8.10 uur: Lekker geslapen?

“Goeiemorgen Luca! Hoe gaat het? Kom je vandaag weer lekker bij ons?” Pedagogisch medewerker Karin wil alles weten, als ze baby Luca overpakt. “Zijn er nog bijzonderheden? Goed geslapen en gegeten?” Luca nestelt zich ondertussen in de zachte trui van Karin, haar ogen volgen de inmiddels bekende gezichten op de groep. “Kom, we zwaaien nog even naar mama. Dag!”

11.35 uur: Aan tafel!

Als iedereen zit, zingen de kinderen: “Lekker eten, lekker drinken, hap hap hap, slok slok slok, ...” De baby’s krijgen een fruitprakje. “Probeer het zelf maar eens met de lepel.” Oudere kinderen helpen met kiezen en pellen. ’s Middags is er brood of een gezonde warme maaltijd. Ook Sammy durft de ‘gekke sliertjes’ te proberen als hij iedereen ziet smullen. “Ik lust het wel!”

14.20 uur: Bewegen

Karin zit met twee baby’s op een blauwe mat. Met een rammelaar motiveert ze Ben en Mo om te bewegen. “Kijk, Mo wil zich omdraaien. Probeer het nog maar een keer, jongen.” De baby’s hebben een eigen ritme waarop ze slapen, eten en spelen. Als ze wat ouder zijn, gaan de kinderen meer en meer tegelijkertijd slapen, eten, naar de wc en naar buiten.

15.30 uur: Wat wil jij vandaag doen?

Er is natuurlijk een activiteitenrooster. Thema’s als de seizoenen, verkeer of wilde dieren, alles komt voorbij. Thema winter? Dan zingen we ‘Dag meneer de sneeuwman’, bouwen we een iglo van lege plastic melkverpakkingen, lezen we over avontuurlijke pinguïns en gaan we samen naar buiten om te ontdekken hoe een bevroren blaadje voelt. Zo vliegt de dag voorbij.

Onze tarieven

bruto uurtarief*
standaardpakket
€ 8,95

Wij tonen het uurtarief voor 2022

Bereken je netto kosten

Wil je weten wat de kinderopvang jou netto gaat kosten? Gebruik dan onze rekenhulp.

netto kosten berekenen

Smallsteps Kameleon

Openingstijden
Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
07:30 - 18:30
07:30 - 18:30
07:30 - 18:30
07:30 - 18:30
07:30 - 18:30
Adres
Götzenhainsingel 5
2665 KP Bleiswijk
<