"Schoenen aan, jas aan, kan je dat al zelf? We gaan naar de peuterspeelzaal!" Bij Smallsteps maakt je kind snel nieuwe vriendjes en bereiden we hem stap voor stap voor op de basisschool. Je kleine avonturier wordt steeds zelfstandiger en krijgt zelfvertrouwen over wat hij allemaal kan.

Groepsindeling

We hebben vier verschillende groepen met kinderen van 2 tot 4 jaar. Wij bieden horizontale opvang: een groep bestaat uit kinderen van ongeveer dezelfde leeftijd en ontwikkelingsfase. Het voordeel hiervan is dat we de activiteiten, het dagritme en het spelmateriaal heel precies kunnen afstemmen op de interesse van de kinderen.

Straks naar de basisschool

Wij stimuleren de ontwikkeling van je kind. Met spelletjes, opdrachtjes, liedjes en verhaaltjes werken we bijvoorbeeld aan grove en fijne motoriek, taalontwikkeling, samenwerken en zelfstandig werken. Zo maakt je kind straks een goede start op de basisschool.

Inschrijven

Goed gevoel gekregen bij Smallsteps? Dan kun je hier je kind makkelijk en snel online inschrijven.

meteen inschrijven

Veelgestelde vragen

 • Worden kinderen voorbereid op de basisschool?

  Wij stimuleren de ontwikkeling van je kind. Dit doen we met spelletjes en opdrachtjes, door liedjes te zingen en verhaaltjes voor te lezen. We werken aan de grove en fijne motoriek, taalontwikkeling, samenwerken en zelfstandig werken. Veel locaties bieden ook Voor- en Vroegschoolse Educatie. Zo maakt je kind straks een goede start op de basisschool.

 • Kan ik belastingtoeslag krijgen voor opvang bij een peuterspeelzaal?

  Peuteropvang valt onder de Wet kinderopvang. Werken of studeren beide ouders? Dan komen ze in aanmerking voor belastingtoeslag.

 • Hoe kan mijn kind wennen?

  Tijdens het intakegesprek bespreken we wat voor jouw kind de beste manier is om te wennen. Je kunt bijvoorbeeld eerst samen komen kennismaken met de pedagogisch medewerkers en de baby’s of kinderen. Daarna kan je kind een paar keer enkele uurtjes meedraaien om langzaam te wennen. Voor baby’s voelt het vaak meteen vertrouwd in de armen van onze lieve medewerkers. En de oudere kinderen vinden al snel vriendjes om mee te puzzelen, de tuin te ontdekken of een grappige groente te proeven. Dat is leuk, maar kan ook best spannend zijn! Onze pedagogisch medewerkers maken tijd om je kind extra te observeren, te laten wennen aan het ritme en even te knuffelen als hij daar behoefte aan heeft.

 • Hoe zit het met de hygiëne op de locatie?

  Elke locatie heeft werkafspraken rondom gezondheid en hygiëne, gebaseerd op de specifieke situatie van de locatie. Deze werkafspraken zijn gebaseerd op de richtlijnen van het landelijk centrum Hygiëne en Veiligheid. Hierin staan onder andere afspraken over schoonmaken, handen wassen, voeding bereiden en omgaan met ziekte. Wil je hier meer over weten voor de locatie van jouw kind? Neem dan contact op met de locatiemanager.

Een ochtend bij... de peuterspeelzaal

8.30 uur: In de kring

Het eerste kwartier spelen de kinderen met hun ouders. Dat geeft ze een veilig gevoel, een fijne start. “We gaan beginnen!” Ook Louya pakt een stoeltje en gaat in de kring zitten. Mama krijgt nog een knuffel en een kusje. “Zullen we weer beginnen met een liedje?” De peuters zingen met gebaren, tellen, giechelen en iedereen krijgt even aandacht. “Zie ik daar een muggenbult, Erik?”

9.15 uur: Zelf doen

In groepjes gaan de peuters aan de slag, net als straks op de basisschool. Ze puzzelen, lezen, bouwen. Eli probeert Lego-blokjes te stapelen. Sam mag een rood huisje bouwen en Sofia krijgt de opdracht om een huisje met een deur en een raam te maken. Ieder kind werkt zo op zijn eigen niveau. Juf Bernadette observeert, speelt mee en stuurt bij.

10.20 uur: Aan tafel!

Pedagogisch medewerker Bernadette begint te zingen: “We ruimen alles samen op! Alles zachtjes in de bak...” Iedereen helpt mee. “Oh, ik moet plassen!” roept Yasmin. “Ik ga het zelf doen.” Bernadette zet een grote schaal met fruit en trommeltjes op tafel. “Van wie is deze?” “Wat heb jij? Ik heb druifjes.” “En wat voor kleur beker wil jij, Victor?” Dan is het voor het eerst even helemaal stil.

11.45 uur: Dag juf

Spelenderwijs leren de kinderen elkaar helpen en een kleine ruzie zelf op te lossen. Als Nicolette gaat zingen, weten de kinderen precies wat er gaat gebeuren. Eerst samen opruimen en dan nog een kwartiertje in de kring. Met gitaar. “Met welk liedje zullen we beginnen?” “Krokodil!” De ochtend is voorbij gevlógen. De ouders staan al weer bij het raam. “Dag juf, tot de volgende keer!”

Onze tarieven

bruto uurtarief*
standaardpakket peuterspeelzaal
€ 8,02

Indien beide ouders werken en/of studeren, kom je in aanmerking voor een belastingtoeslag.

Wil je weten wat het jou netto gaat kosten? Maak dan een proefberekening op de site van de Belastingdienst.

Smallsteps de Speeldoos

Openingstijden
Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Ochtend
08:45 - 11:45
08:45 - 11:45
08:45 - 11:45
08:45 - 11:45
08:45 - 11:45
Adres
Strampenstraat 2
7491 JA Delden
<