Onze locatie

Ons kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang vind je op één en dezelfde locatie. En wat voor één: een verbouwde boerderij, omringd door landerijen. In deze landelijke omgeving kunnen kinderen afwisselend rusten en spelen, maar ook lekker meehelpen op 'het land'. Met een dikke glimlach ontfermen de oudere kinderen zich over de moestuin. De jongsten nemen een hapje van een aardbei. "Zelf geplukt!"

Bij ons binnen

Wij verwelkomen je kind in de huiselijke, warme sfeer van onze karakteristieke boerderij. Net als in een gezin eten we met z'n allen aan tafel en zitten we op de bank om een boekje te lezen. Er is veel ruimte om te spelen, rond te lopen of met de hele groep een dansje te maken. De oudere kinderen halen hun hart op met spelletjes Kolonisten of Stratego. Of ze brouwen een gezonde fruitshake in de keuken. Verzin het maar. Het kan allemaal!

Samen naar buiten

Binnen is het fijn. Buiten is het pas echt genieten! We lopen zo ons erf op. Schoffelen en wieden, planten en oogsten, de dieren voeren. "Wie raapt de eitjes in het kippenhok?" Daar bakken we lekkere omeletjes van. De kinderen mogen hier, allemaal op hun eigen niveau, meehelpen. Dat is niet alleen leuk, ze leren er ook van. Zelf verantwoordelijk zijn.

Lekker actief

De natuur nodigt uit tot ontdekken. Regent het? Extra leuk! Plassen zijn om in te springen. Van de groente uit de moestuin maken we samen de lekkerste gerechten. Vers fruit halen we elke week van de markt en we zijn ook zo bij kinderboerderij de Ulebelt. De ouderen helpen mee in de tuin of ze zijn op pad in het bos. Hout halen voor wat buitenkinderen graag doen: hutten bouwen!

Goed gevoel gekregen bij Smallsteps? Dan kun je hier je kind makkelijk en snel online inschrijven.
vrijblijvend inschrijven