Van tennistoernooi tot workshop portrettekenen, op de buitenschoolse opvang van Smallsteps is altijd iets leuks te doen. En als je samen lol hebt, vliegen de uren voorbij. "Kunnen wij samen een sporttoernooi organiseren, een zomerfeest vieren of een dansvoorstelling geven? Echt wel!" Geloven in de kracht van het kind, noemen we dat.

Groepsindeling

Wij hebben twee verticale groepen voor buitenschoolse opvang. In deze groepen zitten kinderen van verschillende leeftijden bij elkaar, ook broertjes en zusjes. Je kind maakt gebruik van onze hele bso en elke ruimte kent haar eigen uitdaging. Dezelfde pedagogisch medewerkers helpen de kinderen bij hun activiteiten. Dit geeft een veilig gevoel.

Basisscholen

Je kind veilig van school naar de buitenschoolse opvang brengen, wij regelen het. We halen dagelijks kinderen op bij een aantal scholen in de buurt.

 • Bonifatiusschool
 • Prinseschool
 • Zeggelt
 • Ariensschool
 • Zevensprong
 • de Akker
 • Paulusschool
 • de Rank
 • de Zevenster

Inschrijven

Goed gevoel gekregen bij Smallsteps? Dan kun je hier je kind makkelijk en snel online inschrijven.

meteen inschrijven

Veelgestelde vragen

 • Hoe gaat het ophalen van school?

  Kinderen worden op verschillende manieren opgehaald van school: lopend, met de stint of met een busje. Oudere kinderen lopen vaak met hun vriendjes naar de locatie.

 • Bieden jullie veel buitenactiviteiten aan?

  Op de locaties is er altijd iets te doen en te beleven. Je kind komt eerst even rustig bij van de schooldag. Daarna kunnen de kinderen naar buiten voor een potje voetbal. Of we gaan tuinieren of de dieren eten geven. De pedagogisch medewerkers bruisen van de ideeën voor binnen en buiten. En tijdens vakanties hebben we een leuk dagprogramma, vaak met uitstapjes in de omgeving. Je kind hoeft zich niet te vervelen.

 • Hoe zit het met de hygiëne op de locatie?

  Elke locatie heeft werkafspraken rondom gezondheid en hygiëne, gebaseerd op de specifieke situatie van de locatie. Deze werkafspraken zijn gebaseerd op de richtlijnen van het landelijk centrum Hygiëne en Veiligheid. Hierin staan onder andere afspraken over schoonmaken, handen wassen, voeding bereiden en omgaan met ziekte. Wil je hier meer over weten voor de locatie van jouw kind? Neem dan contact op met de locatiemanager.

 • Kan ik mijn kind een dagje extra brengen?

  Ja, dat kan als er die dag plek is in de groep. Een telefoontje is voldoende: de locatiemanager weet precies wat de mogelijkheden zijn. Voor de kosten van deze extra dag opvang krijg je een extra factuur.

Een middag bij... de buitenschoolse opvang

15.00 uur: Op het schoolplein

De school is uit. Pedagogisch medewerkers Marvin en Kim staan op het schoolplein. “Hoi Julia, ben jij naar de kapper geweest? Kom, we doen even je jas dicht. Ik het eerste stukje en dan jij de rest.” Steeds meer kinderen voegen zich bij de groep in felle oranje hesjes. De kleintjes zet Marvin in de stint en de rest loopt, twee aan twee, met Kim naar de bso.

Onze tarieven

bruto uurtarief
standaardpakket
€ 7,83
48-wekenpakket
€ 8,22
schoolwekenpakket
€ 9,00
standaardpakket Flex
€ 8,61
vakantiepakket
€ 9,40

Heb je nog meer flexibiliteit nodig, of speciale wensen? Informeer bij de locatiemanager naar de mogelijkheden.

Let op: wanneer je alleen gebruikt wilt maken van voorschoolse opvang (VSO) komt er een toeslag van 35 % op het standaard uurtarief.

Bereken je netto kosten

Wil je weten wat de kinderopvang jou netto gaat kosten? Gebruik dan onze rekenhulp.

netto kosten berekenen

Smallsteps Vlinder

Openingstijden
Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Naschools
14:00 - 18:30
14:00 - 18:30
12:00 - 18:30
14:00 - 18:30
12:00 - 18:30
Vakantieweken
07:30 - 18:30
07:30 - 18:30
07:30 - 18:30
07:30 - 18:30
07:30 - 18:30
Adres
Calslaan 35 gebouw 60
7522 MJ Enschede
<