Baby's, dreumesen en peuters voelen zich thuis bij Smallsteps. Wij inspireren en stimuleren, maar laten jouw kind zoveel mogelijk zelf doen. Je eerste losse stapjes? Zelf je boterham smeren? Een pirouette? Probeer het maar. Geloven in de kracht van ieder kind, noemen we dat.

Groepsindeling

Wij hebben twee verticale groepen voor buitenschoolse opvang. In deze groepen zitten kinderen van verschillende leeftijden bij elkaar, ook broertjes en zusjes. Je kind maakt gebruik van onze hele bso en elke ruimte kent haar eigen uitdaging. Dezelfde pedagogisch medewerkers helpen de kinderen bij hun activiteiten. Dit geeft een veilig gevoel.

Straks naar de basisschool

Wij stimuleren de ontwikkeling van je kind. Met spelletjes, opdrachtjes, liedjes en verhaaltjes werken we bijvoorbeeld aan grove en fijne motoriek, taalontwikkeling, samenwerken en zelfstandig werken. Zo maakt je kind straks een goede start op de basisschool.

Inschrijven

Goed gevoel gekregen bij Smallsteps? Dan kun je hier je kind makkelijk en snel online inschrijven.

meteen inschrijven

Veelgestelde vragen

 • Hebben de groepen vaste medewerkers?

  Ja, kinderen komen in vaste groepen met vaste pedagogisch medewerkers.

 • Hoe kan mijn kind wennen?

  Tijdens het intakegesprek bespreken we wat voor jouw kind de beste manier is om te wennen. Je kunt bijvoorbeeld eerst samen komen kennismaken met de pedagogisch medewerkers en de baby’s of kinderen. Daarna kan je kind een paar keer enkele uurtjes meedraaien om langzaam te wennen. Voor baby’s voelt het vaak meteen vertrouwd in de armen van onze lieve medewerkers. En de oudere kinderen vinden al snel vriendjes om mee te puzzelen, de tuin te ontdekken of een grappige groente te proeven. Dat is leuk, maar kan ook best spannend zijn! Onze pedagogisch medewerkers maken tijd om je kind extra te observeren, te laten wennen aan het ritme en even te knuffelen als hij daar behoefte aan heeft.

 • Wordt er rekening gehouden met het thuisritme van mijn baby?

  Ja. We horen graag wanneer je baby eet en slaapt, zodat hij snel kan wennen aan zijn nieuwe situatie. En zijn er andere dingen waar wij rekening mee kunnen houden? Dan horen we dat graag.

 • Hoe zit het met de hygiëne op de locatie?

  Elke locatie heeft werkafspraken rondom gezondheid en hygiëne, gebaseerd op de specifieke situatie van de locatie. Deze werkafspraken zijn gebaseerd op de richtlijnen van het landelijk centrum Hygiëne en Veiligheid. Hierin staan onder andere afspraken over schoonmaken, handen wassen, voeding bereiden en omgaan met ziekte. Wil je hier meer over weten voor de locatie van jouw kind? Neem dan contact op met de locatiemanager.

Een dagje bij... het kinderdagverblijf

8.10 uur: Lekker geslapen?

“Goeiemorgen Luca! Hoe gaat het? Kom je vandaag weer lekker bij ons?” Pedagogisch medewerker Karin wil alles weten, als ze baby Luca overpakt. “Zijn er nog bijzonderheden? Goed geslapen en gegeten?” Luca nestelt zich ondertussen in de zachte trui van Karin, haar ogen volgen de inmiddels bekende gezichten op de groep. “Kom, we zwaaien nog even naar mama. Dag!”

Onze tarieven

bruto uurtarief
standaardpakket
€ 7,91
48-wekenpakket
€ 8,31
schoolwekenpakket
€ 9,10
standaardpakket Flex
€ 8,70

Heb je nog meer flexibiliteit nodig, of speciale wensen? Informeer bij de locatiemanager naar de mogelijkheden.

Bereken je netto kosten

Wil je weten wat de kinderopvang jou netto gaat kosten? Gebruik dan onze rekenhulp.

netto kosten berekenen

Smallsteps Vlinder

Openingstijden
Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
7.30 - 18.30
7.30 - 18.30
7.30 - 18.30
7.30 - 18.30
7.30 - 18.30
Adres
Calslaan 35 gebouw 60
7522 MJ Enschede
<