Onze locatie

Je vindt onze kinderopvang Kits tussen de onderwijsinstituten aan De Deimten in Groningen. Daar hebben we alle ruimte om binnen én buiten te spelen. Van veilig en schaduwrijk babytuintje tot klimboom. Het is er heerlijk huiselijk. De natuur halen we naar binnen. En we nemen de kinderen mee naar buiten om zelf de wereld te ontdekken.

Bijzonder: we werken volgens de pedagogische visie van Reggio Emilia. Kinderen krijgen de kans om zich ‘in 100 talen’ te uiten. Hun eigenheid staat centraal.

Bij ons binnen

Elke groepsruimte is ontworpen om de kinderen uit te dagen om te experimenteren. Met diverse speelhoeken en open materialen. Dat stimuleert de eigen creativiteit. Met gekleurde kralen, verf, schelpen en takjes kun je alle kanten op! Voor de bso-kinderen is er een uitdagende werkplaats vol gereedschap voor grootse eigen creaties. En aan de wanden hangt onze documentatie: foto’s en verslagen van observaties en projecten. Zo krijg je een goed beeld van de ontwikkeling en belevenissen van je kind.

Samen naar buiten

Zon of regen, wij spelen elke dag buiten. Lekker met je blote voeten in het zand of met laarzen aan door de plassen stampen. Er is van alles te ontdekken. Bak zandtaartjes in de buitenkeuken, oefen je baltechniek of creëer je eigen wereld in het groen. We nemen de binnen-activiteiten ook graag mee naar buiten. Schilderen, bouwen, picknicken ... dat ervaar je net even anders met de wind in je haren.

Lekker actief

Ook door te bewegen laten kinderen zien wat ze willen en wie ze zijn. Daarom is er binnen alle ruimte om te rollen, te klauteren en te dansen. In ons lichtatelier kunnen we zelfs licht laten bewegen! Buiten is nog meer plek om te rennen en te klimmen. De ideeën en behoeften van de kinderen staan centraal. Doe je mee met verstoppertje? Leuk! Maar als je liever met de pannetjes in de groene hut speelt, kan dat natuurlijk ook.

Goed gevoel gekregen bij Smallsteps? Dan kun je hier je kind makkelijk en snel online inschrijven.
vrijblijvend inschrijven