Van tennistoernooi tot workshop portrettekenen, op de buitenschoolse opvang van Smallsteps is altijd iets leuks te doen. En als je samen lol hebt, vliegen de uren voorbij. "Kunnen wij samen een sporttoernooi organiseren, een zomerfeest vieren of een dansvoorstelling geven? Echt wel!" Geloven in de kracht van het kind, noemen we dat.

 

Voorschoolse opvang

Je kind kan niet alleen ná school bij ons terecht: wij bieden ook voorschoolse opvang. Bij ons kan hij lekker rustig de dag beginnen met een boekje of een spelletje. Liever een balletje trappen voor de schooldag begint? Dat kan natuurlijk ook! Je kind is voor schooltijd van harte welkom. Wij zorgen dat hij op tijd in het klaslokaal zit.

Groepsindeling

Op onze bso hebben we twee horizontale groepen van maximaal 20 kinderen van 4 tot 8 jaar. Zo kunnen we onze activiteiten goed afstemmen op wat jouw kind leuk vindt en nodig heeft.

Basisscholen

Je kind veilig van school naar de buitenschoolse opvang brengen, wij regelen het. We halen dagelijks kinderen op bij een aantal scholen in de buurt.

 • de Pijler
 • de Torenuil 
 • de Ark
 • de Arik van Noach
 • de Nicolaasschool

Inschrijven

Goed gevoel gekregen bij Smallsteps? Dan kun je hier je kind makkelijk en snel online inschrijven.

vrijblijvend inschrijven

Veelgestelde vragen

 • Hoe gaat de facturatie van de tussenschoolse opvang?

  Wij factureren rond de 20e van elke maand voor de opvang de maand daarop.

 • Hoeveel kost tussenschoolse opvang?

  De kosten van de tussenschoolse opvang vind je terug in je overeenkomst. Wil je vooraf weten wat het kost, neem dan gerust contact op met de Smallsteps locatie waar je tussenschoolse opvang voor je kind wilt afnemen.

   

 • Bieden jullie veel buitenactiviteiten aan?

  Op de locaties is er altijd iets te doen en te beleven. Je kind komt eerst even rustig bij van de schooldag. Daarna kunnen de kinderen naar buiten voor een potje voetbal. Of we doen een toffe speurtocht of levend stratego. De pedagogisch medewerkers bruisen van de ideeën voor binnen en buiten. En tijdens vakanties hebben we een leuk dagprogramma, vaak met uitstapjes in de omgeving. Je kind hoeft zich niet te vervelen.

 • Hoe gaat het ophalen van school?

  Kinderen worden op verschillende manieren opgehaald van school: lopend, met de auto of een busje. Oudere kinderen lopen vaak met hun vriendjes naar de locatie.

 • Wat is het verschil tussen de verschillende pakketten voor kinderopvang?

  Wanneer je het standaardpakket afneemt heb je recht op 52 weken opvang per jaar.

  Bij de buitenschoolse opvang heb je recht op opvang tijdens 40 schoolweken én vakantieopvang tijdens schoolvakanties (12 weken per jaar, zoals vastgesteld door het Ministerie van OCW).

  Je kunt er ook voor kiezen om tijdens de 40 schoolweken alleen voorschoolse opvang af te nemen of alleen tussenschoolse opvang.

  Voor de peuteropvang hebben we het standaardpakket peuteropvang.  Per locatie kan het pakket verschillen qua opvangweken. We bieden deze opvang 52-weken per jaar en er zijn locaties die deze opvang bieden tijdens de schoolweken, dan spreken we van een 40-weken pakket.

 • Hoe zit het met de hygiëne op de locatie?

  Elke locatie heeft werkafspraken rondom gezondheid en hygiëne, gebaseerd op de specifieke situatie van de locatie. Deze werkafspraken zijn gebaseerd op de richtlijnen van het landelijk centrum Hygiëne en Veiligheid. Hierin staan onder andere afspraken over schoonmaken, handen wassen, voeding bereiden en omgaan met ziekte. Wil je hier meer over weten voor de locatie van jouw kind? Neem dan contact op met de locatiemanager.

 • Kan ik mijn kind een dagje extra brengen?

  Ja, dat kan als er die dag plek is in de groep. Aangeven via Konnect is voldoende: de locatiemanager weet precies wat de mogelijkheden zijn. Voor de kosten van deze extra dag opvang krijg je een extra factuur.

 • Voor welke scholen verzorgen jullie tussenschoolse opvang?

  Onderaan de pagina tussenschoolse opvang vind je een overzicht van Smallsteps locaties gekoppeld aan de school waar ze tso voor verzorgen.

Een middag bij... de buitenschoolse opvang

15.00 uur: Op het schoolplein

De school is uit. Pedagogisch medewerkers Marvin en Kim staan op het schoolplein. “Hoi Julia, ben jij naar de kapper geweest? Kom, we doen even je jas dicht. Ik het eerste stukje en dan jij de rest.” Steeds meer kinderen voegen zich bij de groep in felle oranje hesjes. Als iedereen zich heeft verzameld lopen ze gezamelijk, twee aan twee, naar de buitenschoolse opvang.

15.30 uur: Aan tafel!

De middag begint altijd met z’n allen aan tafel. “Wie heeft er nog geen beker?” Water, thee, een cracker met pindakaas of fruit. Even wat nieuwe energie opdoen en de verhalen over school vertellen. “Gaan we zo naar buiten?” “Ik wil verder met de grote puzzel!” Ondertussen bespreken twee jongens met wilde gebaren een nieuw computerspel.

15.50 uur: Wat wil jij vandaag doen?

Er is natuurlijk een activiteitenrooster met thema’s als de seizoenen, verkeer of wilde dieren. Die verwerken we in creatieve, ‘groene’ of sportieve activiteiten. Maar soms hebben de kinderen zelf heel andere ideeën: “Een puzzel van duizend stukjes!” “Of zelf een dansvoorstelling maken. Dát is leuk!” “Doe je mee?”

16.10 uur: Samen spelen en sporten

In het voorjaar is er een sportcompetitie, voetbal en handbal, voor álle Smallsteps-bso’s. Teams uit het hele land strijden om de eer en een hele gave trofee. Dat betekent dus vandaag samen de spelregels doorgronden, morgen een strategie uitstippelen, en volgende week weer trainen. Maar waar het écht om gaat, is dat we samen lol hebben en lekker bewegen.

Onze tarieven

bruto uurtarief*
standaardpakket
€ 8,34
Voorschoolse opvang
bruto uurtarief*
40 weken
€ 9,59

Let op: wanneer je alleen gebruik wilt maken van voorschoolse opvang (VSO) komt er een toeslag van 35% op het standaard uurtarief.

Wij tonen het uurtarief voor 2021

Bereken je netto kosten

Wil je weten wat de kinderopvang jou netto gaat kosten? Gebruik dan onze rekenhulp.

netto kosten berekenen

Smallsteps Olle

Openingstijden
Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Voorschools
07:30 - 08:30
07:30 - 08:30
07:30 - 08:30
07:30 - 08:30
07:30 - 08:30
Naschools
14:00 - 18:30
14:00 - 18:30
14:00 - 18:30
14:00 - 18:30
14:00 - 18:30
Vakantieweken
07:30 - 18:30
07:30 - 18:30
07:30 - 18:30
07:30 - 18:30
07:30 - 18:30
Adres
Boedapestlaan 75
3404 CA IJsselstein
<