Van tennistoernooi tot workshop portrettekenen, op de buitenschoolse opvang van Smallsteps is altijd iets leuks te doen. En als je samen lol hebt, vliegen de uren voorbij. "Kunnen wij samen een sporttoernooi organiseren, een zomerfeest vieren of een dansvoorstelling geven? Echt wel!" Geloven in de kracht van het kind, noemen we dat.

Voorschoolse opvang

Je kind kan niet alleen ná school bij ons terecht: wij bieden ook voorschoolse opvang. Bij ons kan hij lekker rustig de dag beginnen met een boekje of een spelletje. Liever een balletje trappen voor de schooldag begint? Dat kan natuurlijk ook! Je kind is voor schooltijd van harte welkom. Wij zorgen dat hij op tijd in het klaslokaal zit.

Groepsindeling

Smallsteps Tante An biedt buitenschoolse, tussenschoolse en voorschoolse opvang voor kinderen van 4 tot 13 jaar. Voor de bso hebben we twee royale groepsruimtes voor maximaal vijftig kinderen. We werken met verticale groepen. Dat betekent dat kinderen van verschillende leeftijden bij elkaar zitten. De leeftijdsmix stimuleert de taalontwikkeling en sociale vaardigheden.

Basisscholen

Je kind veilig van school naar de buitenschoolse opvang brengen, wij regelen het. We halen dagelijks kinderen op bij:

 • Brede school Merenwijk
 • De Dukdalf *
 • Roomskatholieke basisschool de Tweemaster *
 • Zijlwijk *

* voor deze scholen bieden wij ook voorschoolse opvang

 

Inschrijven

Goed gevoel gekregen bij Smallsteps? Dan kun je hier je kind makkelijk en snel online inschrijven.

meteen inschrijven

Veelgestelde vragen

 • Hoe gaat het ophalen van school?

  Kinderen worden op verschillende manieren opgehaald van school: lopend, met de stint of met een busje. Oudere kinderen lopen vaak met hun vriendjes naar de locatie.

 • Bieden jullie veel buitenactiviteiten aan?

  Op de locaties is er altijd iets te doen en te beleven. Je kind komt eerst even rustig bij van de schooldag. Daarna kunnen de kinderen naar buiten voor een potje voetbal. Of we gaan tuinieren of de dieren eten geven. De pedagogisch medewerkers bruisen van de ideeën voor binnen en buiten. En tijdens vakanties hebben we een leuk dagprogramma, vaak met uitstapjes in de omgeving. Je kind hoeft zich niet te vervelen.

 • Hoe zit het met de hygiëne op de locatie?

  Elke locatie heeft werkafspraken rondom gezondheid en hygiëne, gebaseerd op de specifieke situatie van de locatie. Deze werkafspraken zijn gebaseerd op de richtlijnen van het landelijk centrum Hygiëne en Veiligheid. Hierin staan onder andere afspraken over schoonmaken, handen wassen, voeding bereiden en omgaan met ziekte. Wil je hier meer over weten voor de locatie van jouw kind? Neem dan contact op met de locatiemanager.

 • Kan ik mijn kind een dagje extra brengen?

  Ja, dat kan als er die dag plek is in de groep. Een telefoontje is voldoende: de locatiemanager weet precies wat de mogelijkheden zijn. Voor de kosten van deze extra dag opvang krijg je een extra factuur.

Een middag bij... de buitenschoolse opvang

15.00 uur: Op het schoolplein

De school is uit. Pedagogisch medewerkers Marvin en Kim staan op het schoolplein. “Hoi Julia, ben jij naar de kapper geweest? Kom, we doen even je jas dicht. Ik het eerste stukje en dan jij de rest.” Steeds meer kinderen voegen zich bij de groep in felle oranje hesjes. De kleintjes zet Marvin in de stint en de rest loopt, twee aan twee, met Kim naar de bso.

15.30 uur: Aan tafel!

De middag begint altijd met z’n allen aan tafel. “Wie heeft er nog geen beker?” Water, thee, een cracker met pindakaas of fruit. Even wat nieuwe energie opdoen en de verhalen over school vertellen. “Gaan we zo naar buiten?” “Ik wil verder met de grote puzzel!” Ondertussen bespreken twee jongens met wilde gebaren een nieuw computerspel.

15.50 uur: Wat wil jij vandaag doen?

Er is natuurlijk een activiteitenrooster met thema’s als de seizoenen, verkeer of wilde dieren. Die verwerken we in creatieve, ‘groene’ of sportieve activiteiten. Maar soms hebben de kinderen zelf heel andere ideeën: “Een puzzel van duizend stukjes!” “Of zelf een dansvoorstelling maken. Dát is leuk!” “Doe je mee?”

16.10 uur: Samen spelen en sporten

In het voorjaar is er een sportcompetitie, voetbal en handbal, voor álle Smallsteps-bso’s. Teams uit het hele land strijden om de eer en een hele gave trofee. Dat betekent dus vandaag samen de spelregels doorgronden, morgen een strategie uitstippelen, en volgende week weer trainen. Maar waar het écht om gaat, is dat we samen lol hebben en lekker bewegen.

Onze tarieven

bruto uurtarief
standaardpakket
€ 7,89
48-wekenpakket
€ 8,28
schoolwekenpakket
€ 9,07
standaardpakket Flex
€ 8,68
vakantiepakket
€ 9,47
Voorschoolse opvang
bruto uurtarief
40 weken
€ 7,88

Heb je nog meer flexibiliteit nodig, of speciale wensen? Informeer bij de locatiemanager naar de mogelijkheden.

Let op: wanneer je alleen gebruikt wilt maken van voorschoolse opvang (VSO) komt er een toeslag van 35 % op het standaard uurtarief.

Bereken je netto kosten

Wil je weten wat de kinderopvang jou netto gaat kosten? Gebruik dan onze rekenhulp.

netto kosten berekenen

Smallsteps Tante An

Openingstijden
Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Voorschools
07:30 - 08:45
07:30 - 08:45
07:30 - 08:45
07:30 - 08:45
07:30 - 08:45
Naschools
15.00 - 18.00
15.00 - 18.00
-
15.00 - 18.00
-
Adres
Eksterpad 2-4
2317 KN Leiden
<