"Schoenen aan, jas aan, kan je dat al zelf? We gaan naar de peuteropvang!" Bij Smallsteps maakt je kind snel nieuwe vriendjes en bereiden we hem stap voor stap voor op de basisschool. Je kleine avonturier wordt steeds zelfstandiger en krijgt zelfvertrouwen over wat hij allemaal kan.

Groepsindeling

De peuteropvang is voor kinderen in de leeftijd van 2 tot 4 jaar. De kinderen worden opgevangen in de groepsruimte van bso Vissen/Vlinders.

Straks naar de basisschool

Wij stimuleren de ontwikkeling van je kind. Met spelletjes, opdrachtjes, liedjes en verhaaltjes werken we bijvoorbeeld aan grove en fijne motoriek, taalontwikkeling, samenwerken en zelfstandig werken. Zo maakt je kind straks een goede start op de basisschool.

Inschrijven

Goed gevoel gekregen bij Smallsteps? Dan kun je hier je kind makkelijk en snel online inschrijven.

vrijblijvend inschrijven

Veelgestelde vragen

  • Wat is het verschil tussen voorschool en peuteropvang?

    Er bestaan verschillende benamingen voor peuteropvang, zoals peuterspeelzaal of voorschool. Elke gemeente heeft haar eigen benaming voor peuteropvang. Bij Smallsteps hebben we hier één benaming voor, namelijk peuteropvang.

  • Worden kinderen voorbereid op de basisschool?

    Wij stimuleren de ontwikkeling van je kind. Dit doen we met spelletjes en opdrachtjes, door liedjes te zingen en verhaaltjes voor te lezen. We werken aan de grove en fijne motoriek, taalontwikkeling, samenwerken en zelfstandig werken. Veel locaties bieden ook Voor- en Vroegschoolse Educatie. Zo maakt je kind straks een goede start op de basisschool.

Een ochtend bij... de peuteropvang

8.30 uur: In de kring

Het eerste kwartier spelen de kinderen met hun ouders. Dat geeft ze een veilig gevoel, een fijne start. “We gaan beginnen!” Ook Louya pakt een stoeltje en gaat in de kring zitten. Mama krijgt nog een knuffel en een kusje. “Zullen we weer beginnen met een liedje?” De peuters zingen met gebaren, tellen, giechelen en iedereen krijgt even aandacht. “Zie ik daar een muggenbult, Erik?”

9.15 uur: Zelf doen

In groepjes gaan de peuters aan de slag, net als straks op de basisschool. Ze puzzelen, lezen, bouwen. Eli probeert Lego-blokjes te stapelen. Sam mag een rood huisje bouwen en Sofia krijgt de opdracht om een huisje met een deur en een raam te maken. Ieder kind werkt zo op zijn eigen niveau. Juf Bernadette observeert, speelt mee en stuurt bij.

10.20 uur: Aan tafel!

Pedagogisch medewerker Bernadette begint te zingen: “We ruimen alles samen op! Alles zachtjes in de bak...” Iedereen helpt mee. “Oh, ik moet plassen!” roept Yasmin. “Ik ga het zelf doen.” Bernadette zet een grote schaal met fruit en trommeltjes op tafel. “Van wie is deze?” “Wat heb jij? Ik heb druifjes.” “En wat voor kleur beker wil jij, Victor?” Dan is het voor het eerst even helemaal stil.

11.45 uur: Dag juf

Spelenderwijs leren de kinderen elkaar helpen en een kleine ruzie zelf op te lossen. Als Nicolette gaat zingen, weten de kinderen precies wat er gaat gebeuren. Eerst samen opruimen en dan nog een kwartiertje in de kring. Met gitaar. “Met welk liedje zullen we beginnen?” “Krokodil!” De ochtend is voorbij gevlógen. De ouders staan al weer bij het raam. “Dag juf, tot de volgende keer!”

Onze tarieven

bruto uurtarief*
standaardpakket peuteropvang
€ 8,88

Indien beide ouders werken en/of studeren, kom je in aanmerking voor een belastingtoeslag.

Wil je weten wat het jou netto gaat kosten? Maak dan een proefberekening op de site van de Belastingdienst.

Heb je geen recht op deze belastingtoeslag? Dan kun je misschien een gesubsidieerde plek krijgen. Je betaalt een eigen bijdrage die afhangt van je inkomen. Hiervoor heb je een inkomensverklaring nodig. Vraag de locatiemanager om meer informatie.

Smallsteps Kyckert

Openingstijden
Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Ochtend
08:30 - 12:30
08:30 - 12:30
08:30 - 12:30
08:30 - 12:30
08:30 - 12:30
Adres
Lange Spruit 88
2291 LC Wateringen
<