Laatste nieuws

24 resultaten
“Ben ik in beeld?” nieuws

32 kinderen van diverse Leidse bso’s volgen deze zomer de Smallsteps vlogworkshop. 8 tot 11 jaar zijn de jonge vloggers.

‘Rommelspeelplaats’ maakt creatief nieuws

“Kinderen die spelen, denken zelf na,” schrijft journalist Rutger Bregman. “Ze trainen hun fantasie en motivatie. Ze nemen risico’s en kleuren buiten de lijntjes. En ze leren samen te werken.”

Zomer doe-tip: Vliegeren nieuws

Ga je mee naar buiten met een zelfgemaakte vlieger? Maak er één van mooi gekleurd papier (4 tot 7 jaar) of een plastic tas (8+) en pak de trein naar het strand, duik het weiland in of fiets naar het park.

Vragen van ouders over buiten spelen nieuws

Hoe ga je om met risico’s en hoe leer ik mijn kind zelfstandig spelen of de aantrekkingskracht van de iPad weerstaan? Ontwikkelingspsycholoog Inge Smit geeft advies.

“Pas op!” blog

“Je leest vaak dat moeders en vaders ieder een eigen rol hebben bij de opvoeding van hun kind. En dat dat ook goed is. Gelukkig maar, want als het op spelen aankomt ben ik een typische moeder. “Doe je voorzichtig?” “Pas op!” Voor ik er erg in heb, is het mijn mond al uit.

Buiten sporten met Jasper van Smallsteps Kanjers nieuws

Jasper Faas (28) werkt sinds 2008 bij Smallsteps Kanjers in Lisse. “Ik liep hier stage vanuit mijn sportopleiding en kon na mijn afstuderen blijven. Ik ben nog altijd heel blij met deze baan. Bewegen is goed voor je, het is heerlijk om dagelijks te kunnen sporten.”