Proeven met chef-kok Freek van Noortwijk
Nieuws

Wat een leuke verrassing! Chef-kok Freek van Noortwijk bezoekt kinderdagverblijf Smallsteps Grote Beer in Leiden om te zien of de kinderen écht zulke groentekenners zijn. Dat levert drie grappige video’s op waarin ze samen een blinde smaaktest doen, een raket van groente bouwen en worteltaart maken. Benieuwd hoe Freek het ervan afbrengt? Kijk de afleveringen!

Met Smallsteps op Smaaksafari
Alle groepen met peuters zijn de afgelopen maand op smaaksafari geweest. Ze kregen een vrolijke box vol proef-, kook- en doe-activiteiten over de wortel. Een uniek concept dat we samen met onze vaste voedingspartner Madaga hebben ontwikkeld, om kinderen op speelse wijze groenten te laten ontdekken.

10 tot 15 keer proeven
Wist je dat kinderen een nieuwe smaak vaak pas na 10 tot 15 keer proeven accepteren? Bovendien houden ze van nature van zoet en vet. Dat verklaart wel waarom groenten (leren) eten een flinke uitdaging kan zijn. Uit onderzoek blijkt dat maar liefst 80% van de kinderen tot 12 jaar te weinig groente eet.

Goed nieuws: op het kinderdagverblijf – met leeftijdsgenootjes aan tafel – zijn kinderen eerder geneigd om iets nieuws te proeven. Het is dus de ideale plek om de smaakontwikkeling te stimuleren. Met een warme lunch of brood met groentespread tussen de middag en rauwe groentesnacks tussendoor helpen we ouders om kinderen te laten wennen aan nieuwe smaken. Met de Smaaksafaribox maken we daar gewoon een feestje van!

Lees ook: De proefkonijnen van Smallsteps Peuterpalet over de eerste kennismaking met de Smaaksafaribox.