Beleef onvergetelijke vakantieweken op de bso!
Nieuws

“We hebben superveel zin in de zomer,” zegt Franciska van Smallsteps Princenhoeve. “Er ligt weer een fantastisch programma klaar.” Op de bso in Breda hebben ze gekozen voor ‘Expeditie zonneschijn’, één van de zes sprankelende DoenKids-thema’s die Smallsteps deze zomer voor alle locaties beschikbaar heeft.

smallsteps kinderopvang - zomerprogramma

Céline, activiteitenexpert bij Smallsteps, heeft DoenKids vorig jaar geïntroduceerd. Ze vertelt enthousiast over de activiteitenzoekmachine: “DoenKids staat vol met originele en afwisselende ideeën. Zo maken we het voor iedere locatie mogelijk om van de bso een geweldig vakantieoord voor de kinderen te maken. Van een reis door de tijd tot een reis om de wereld en van wervelende woestijnen tot sterren en superhelden. Voor elke bso is er iets leuks te vinden. Wij willen kinderen elke dag een ruime keuze bieden uit gevarieerde activiteiten.”

Magische modder
In Breda gaan ze deze zomer zes weken lang genieten van tropische traktaties, zonnig Hawaii, de Pirates of the Caribbean en nog veel meer. Elke dag kunnen de kinderen kiezen uit drie of vier activiteiten. Heb je zin om een lavalamp te maken? Veel plezier. Of ‘duik’ je liever in de tropische onderwaterwereld? Dan kies je daarvoor.

Samen met haar collega’s én de kinderen heeft Franciska het programma speciaal voor hun bso hier en daar wat aangepast. “Zo zorgen we ervoor dat het perfect aansluit bij de kinderen die hier komen spelen. Zij zijn degenen om wie het hier draait.” En natuurlijk zijn er veel buitenactiviteiten, want Smallsteps Princenhoeve leert kinderen spelenderwijs de natuur te ontdekken. Dit jaar onder andere met magische modder, die vanzelf gaat borrelen als je het met de juiste ingrediënten mengt …

Wie is de saboteur?
Ook in Almere wordt het deze zomer spannend. Daar gebruiken ze het DoenKids-programma ‘Werelds plezier’, dat in zes weken een reis om de wereld maakt. Jacqueline van Smallsteps-bso de Club: “We vinden het heel belangrijk dat we met z’n allen een gezellige zomer hebben. Dat de kinderen straks herinneringen hebben aan een leuke tijd, daar gaat het ons om.” Wat ze allemaal van plan zijn? “We maken onze eigen Australische didgeridoo, bakken Italiaanse pizza’s en oefenen snelle bewegingen als Japanse krijgers.”

Maar dat is nog niet alles: één dag per week organiseert Smallsteps Almere ‘Wie is de saboteur?’, een zelfbedacht spel gebaseerd op het populaire tv-programma Wie is de Mol? De kinderen van alle Smallsteps-bso’s in Almere gaan op zo’n dag samen opdrachten doen, hints verzamelen en voorwerpen zoeken om uit te vinden wie van de pedagogisch medewerkers de Saboteur is. Hoe dat zal aflopen? Volg het deze zomer op www.facebook.com/expeditiealmere. Benieuwd welk vakantieprogramma jouw bso deze zomer heeft? Vraag het op je locatie.

Uit of thuis?
Onze activiteitenprogramma’s spelen zich nu vaak op en rond de bso af. Het plezier zit namelijk vooral in wát we doen. En met wie. Waar is minder belangrijk. Maar ook veiligheid speelt een rol. Die kunnen we het beste waarborgen op onze eigen locaties. Het circus, de yoga-juf en de wetenschapsbus kunnen immers ook bij ons komen! En als we er toch op uit gaan, dan kijken we eerst of het voldoet aan de strikte Smallsteps-eisen.