Hoera, de bso gaat weer open!
News

Op maandag 19 april 2021, gaat de bso weer open! We zijn heel blij dat we nu eindelijk weer álle kinderen mogen verwelkomen op de opvang, want wat hebben we ze gemist de afgelopen periode. Het is wellicht wel een spannende periode voor jou, je kind, maar ook voor onze pedagogisch medewerkers. Hoe bereid jij je voor?

Hoera, de bso gaat weer open!

Eerst maar even wennen

De eerste weken staan vooral in het teken om de kinderen rustig weer te laten wennen. Aan onze pedagogisch medewerker(s), elkaar en de ruimte. Kinderen hebben hier tijd voor nodig. Alles is weer nieuw. Daarnaast zorgen we ervoor dat we de kinderen voorspelbaarheid geven door net als voorheen een duidelijk ritme aan te houden. Dit is ook belangrijk voor de emotionele veiligheid van een kind. Ook als ouder kun je iets aan de voorspelbaarheid doen: vertel je kind van te voren wat hij kan verwachten. Dat de breng- en haalmomenten anders zijn de voorheen, doordat je niet meer op de groep mag komen.

Het samen gevoel creëren

Ook passen we onze activiteiten aan om de kinderen weer aan elkaar te laten wennen. Zo zorgen we voor gezamenlijke activiteiten en spellen om het samen gevoel weer optimaal te creëren. Vanzelfsprekend geven we de kinderen de gelegenheid om te verwerken wat ze hebben meegemaakt door spel, gesprekjes en andere creatieve gerichte activiteiten. Dat kan thuis natuurlijk ook. Benoem de gevoelens van je kind. 'Ik zie dat je het een beetje spannend vindt, klopt dat?' En het is goed om een oplossing te geven. 'We gaan het samen doen en elkaar helpen.' 

Hygiëne op de bso

Wij zijn gewend om op de bso te werken volgens de hygiënerichtlijnen van het RIVM. Dat deden we ook al voor de coronacrisis. Hand- en hoesthygiëne zijn niet nieuw voor ons. Natuurlijk ligt er nu meer de focus op en bespreken we de maatregelen ook geregeld met de kinderen. En er is natuurlijk de 1,5 meter afstand tussen volwassenen. Het blijft een uitdaging voor iedereen, ouders en medewerkers om hier een goede weg in te blijven vinden én kinderen zich er veilig bij te laten voelen.