KidsFoundation verrast studerende medewerkers kinderopvang
Persberichten

Onze pedagogisch medewerkers volgden in tijden van corona een recordaantal online trainingen. Ranuka, Zinda en José behaalden de meeste certificaten en werden tot hun grote verrassing in het zonnetje gezet op de speelplaats van kinderdagverblijf Smallsteps Margriet in de Rotterdamse wijk Charlois.

Jeanine Lemmens (links) en Hans Schuurmans (rechts)

Toen de kinderopvang dit voorjaar door corona haar deuren moest sluiten, klapten de pedagogisch medewerkers thuis massaal hun laptops open. Ineens was er alle tijd om hun kennis op te frissen. In de online leeromgeving van SkillsTown was het ongekend druk. Onze pedagogisch medewerkers volgden (in drie jaar) in totaal ruim 100.000 online modules en behaalden meer dan 10.000 certificaten. In aantallen streefden zij grote Nederlandse bedrijven als YoungCapital en Fontys voorbij. CEO Jeanine Lemmens nam daarvoor namens alle medewerkers de Skills2perform-award in ontvangst. Dubbel feest dus.

Boost

“Uiteindelijk gaat het natuurlijk niet om die aantallen,” zegt Marieke Hochstenbach, manager Learning & Development. “Het gaat om onze pedagogisch medewerkers. Hun kennis en ervaring zijn cruciaal voor kinderopvang van hoge kwaliteit. Die kwaliteit hebben we het afgelopen half jaar – ondanks, of zelfs dankzij – corona een flinke boost kunnen geven!”

Groeien

Ranuka, Zinda en José luisterden zichtbaar verrast en ontroerd naar de mooie persoonlijke woorden. De cheques van 500 euro mogen ze besteden aan een training naar keuze op hun vakgebied of juist iets heel anders. Marieke: “Je permanent blijven ontwikkelen is belangrijker dan ooit. De wereld om ons heen verandert razendsnel. Wij willen werken op basis van actuele wetenschappelijke inzichten. Dat vraagt steeds om nieuwe kennis en nieuwe vaardigheden. Daarnaast is het natuurlijk ook heel erg leuk om zo te groeien in je functie!”

Het publiek bestond vrijdagochtend vooral uit kinderen. Voor wie de vlaggetjes, ballonnen én de ijscokar op het speelplein uiteraard het hoogtepunt van de vrolijke ceremonie waren.