Lie∙ve∙heers∙beest∙je
Nieuws

Het blijkt het moeilijkste woord voor kinderen die nog niet zo lang in Nederland zijn: lieveheersbeestje. Echt een tongbreker. Welk woord vindt jouw kind lastig?

Het is fantastisch om te zien hoe ieder kind stap voor stap het Nederlands onder de knie krijgt. Thuis en op de kinderopvang kunnen we van alles doen om je kind daarbij te helpen. Voorlezen, samen lezen en het naspelen van (zelfbedachte) verhalen stimuleren de taal- en spraakontwikkeling.

Oefenen met taal

Rijke taalomgeving

Op het kinderdagverblijf en de bso zorgen we voor zo’n rijke taalomgeving. Onze pedagogisch medewerkers praten bijvoorbeeld heel bewust met je baby tijdens het verschonen. En we zorgen voor talige activiteiten die passen bij het niveau van je kind. Zo schrijven de bso-kinderen deze herfstvakantie een eigen liedje met tips van Sanne Hans (Miss Montreal) en Kinderen voor Kinderen. Leerzaam natuurlijk, maar vooral heel leuk!

Extra oefenen met Squla

Kan je kind wel wat extra hulp gebruiken? In samenwerking met Squla hebben we nu WoordExtra. Alle groepen op de kinderdagverblijven, peuteropvang en bso’s kunnen deze app op de Ipad zetten en gebruik maken van de leuke oefeningen voor kinderen van 3 tot 6 jaar. Zo leert je kind elke dag weer iets nieuws. Tijdens het spelen met leeftijdsgenootjes, in gesprek met onze goed getrainde pedagogisch medewerkers en eventueel met de hulp van Squla.