Ons activiteitenprogramma: dit wil je kind niet missen in 2021!
News

Kastelen bouwen, apparaten uit elkaar en weer in elkaar zetten, escape rooms, een tienkamp … op onze locaties doen we elke dag iets bijzonders. Maar wist je dat we vaak met thema’s werken en terugkerende thema’s hebben? Ook voor 2021 staan er weer hele leuke dingen op de planning. We vertellen het je graag!

Ons activiteitenprogramma: dit wil je kind niet missen in 2021!

Smaaksafari

Twee keer per jaar gaan de peuters van ruim 650 kinderdagverblijven op Smaaksafari. Elke keer staat er een groente centraal. Het is nog een verrassing wat de groentes voor 2021 zijn, maar leuk wordt de Smaaksafari zeker! De kinderen proeven de groente rauw, gekookt en als sap, doen er activiteiten mee en lezen er verhalen over. Het doel? Kinderen stimuleren om alles te proeven en hun eigen smaak te ontwikkelen. Juist door die belevingswereld van kinderen met groentes te prikkelen, gaan ze hierdoor makkelijker eten.

UNICEF Kinderrechten Filmfestival

Smallsteps doet mee met het UNICEF Kinderrechten Filmfestival. Dit filmfestival laat kinderen van acht jaar en ouder nadenken over de kinderrechten door een filmscript te bedenken. De kinderen met het beste script mogen samen met een echte filmploeg een film maken! Zo leren zij niet alleen spelenderwijs nadenken over de rechten van het kind, maar zijn ze ook creatief bezig en doen wat met hun probleemoplossend vermogen. Edutainment noemen we dat!

Vriendjesweek

Samen met Partou kinderopvang organiseren we in april de Vriendjesweek. Op de kinderdagverblijven, peuteropvang en buitenschoolse opvang doen de kinderen deze week activiteiten rond het mooie thema vriendschap. Want elke dag ontstaan op de kinderopvang de mooiste (eerste) vriendschappen. Bij ons leren kinderen samen spelen, delen, ruzie maken en het ook weer goedmaken. Belangrijke sociale vaardigheden voor later!

Kinderkrachtweek

Tijdens deze week besteden we extra aandacht aan kinderparticipatie. Met de speciale kinderkrachtkoffer boordevol materialen en middelen doen de kinderen verschillende activiteiten en praten we over het onderwerp. Maar het allerleukste: deze week zijn de kinderen de baas van de buitenschoolse opvang! Zo leren de kinderen de betekenis van democratie en wat dat betekent voor het samen zijn op de buitenschoolse opvang.

Sporten

Sporten en bewegen doen we graag. Liefst elke dag en lekker buiten. Zo organiseren bso’s bij elkaar in de buurt gezamenlijke sporttoernooien, maken waar mogelijk gebruik van gymzalen en bewegen de kinderen elke dag op onze pleinen, speelvelden en in de tuinen. Een keer in het jaar doen alle bso’s mee aan de bso battle. “Welke bso's gaan er dit jaar winnen?” Bewegen is goed voor de motorische ontwikkeling, het zelfvertrouwen, de nachtrust én natuurlijk gewoon hartstikke fijn en gezond.

Vakantie

Vooral voor de kinderen op de buitenschoolse opvang worden de vakanties een groot feest, met toffe activiteiten rondom aansprekende thema’s. Zo wordt de voorjaarsvakantie ‘Een knallend kleurenfeest’, gaan de kinderen in de meivakantie op onderzoek uit met het thema ‘Detectives en speurneuzen’ en swipen, swingen en scrollen de kinderen in de zomervakantie met het programma ‘Game Mania’.

Trends

Wij spelen graag in op de trends. Natuurlijk passend binnen ons beleid. Dus dansen de kinderen ook in 2021 op de nieuwste nummers van Kinderen voor Kinderen, ontsnappen zij uit de escape rooms (als het lukt) en zijn er weer genoeg bouwactiviteiten. “Wie maakt de hoogste toren?” “Kom, we maken een kasteel van Lego!” Ook activiteiten die vallen onder edutainment, lerend spelen met plezier voorop, blijven populair. Zoals ‘Schilderen als Rembrandt’, waarbij kinderen kennismaken met verschillende tekenstijlen en heel creatief bezig zijn en ‘Levend Stratego’, waarbij zowel een goede samenwerking als plezier belangrijk zijn. Tenslotte laten we in 2021 onze hersens flink kraken met de vele ontdek- en weetspellen.

Klinkt allemaal goed toch? Wij hebben er al zin in!

Wil je meer weten over de activiteiten op jouw locatie? Vraag ernaar bij je locatiemanager!