Ook de bso weer volledig open: 4x goed om te weten
News

Nog een keer hoera! Want na de kinderdagverblijven en peuteropvang gaan vanaf 8 juni ook de scholen en buitenschoolse opvang weer helemaal open. Dit betekent dat kinderen op de bso weer op hun vertrouwde dag(en) kunnen komen. Fijn! Wat nog wel goed om te weten is:

Ook de bso weer volledig open: 4x goed om te weten

1. Rondleiding

Vanaf 8 juni kan je gewoon weer langskomen op de locatie voor een rondleiding. Natuurlijk houden we rekening met de 1,5-metermaatregel en willen we drukte voorkomen. Daarom leiden we maximaal één ouder rond en kijken we - voor de veiligheid van kinderen en ouders - zo min mogelijk op de groepen.

Tip: een groot aantal locaties heeft een virtuele rondleiding gemaakt. Die kan je bekijken op de webpagina van de locatie. Is deze er niet voor de locatie van jouw keuze of wil je extra informatie? Neem dan contact op met de locatiemanager en krijg telefonisch een goede indruk van de locatie.

2. Noodopvang

Vanaf 8 juni is de noodopvang alleen nog in de avond, nacht en het weekend beschikbaar voor ouders die in de zorg werken. Dit is in ieder geval tot 1 juli. Omdat kinderen weer naar school en/of de opvang kunnen, vervalt de noodopvang overdag. Wij volgen daarmee de richtlijnen van het RIVM. Wil je meer weten over noodopvang? Kijk op de RIVM-website voor alle actuele info.

3. Extra maatregelen

We blijven natuurlijk extra aandacht besteden aan hygiëne. Zo wassen de medewerkers en kinderen regelmatig hun handen, gebruiken we papieren zakdoekjes en handdoeken en hoesten en niezen we in onze elleboog. Ook hangen er posters en plakken we vrolijke, leerzame stickers op de grond en op de muur om iedereen te herinneren aan de afspraken. Wist je dat een wolf van kop tot staart 1,5 meter is? En dat ook een koningspython 1,5 meter lang is?

4. Compensatie eigen bijdrage

De compensatieregeling van de overheid voor de eigen bijdrage loopt tot 8 juni. Je komt hiervoor in aanmerking als je kinderopvangtoeslag of een vergoeding van de gemeente ontvangt én de opvangkosten van 16 maart tot en met 7 juni hebt betaald. Ongeacht of je volledig of deels gebruikmaakt van de opvang. De SVB streeft ernaar om het bedrag van de compensatie in juli op je rekening te storten. Heb je vragen over compensatieregeling? Kijk hier voor alle veelgestelde vragen en antwoorden.

Meer lezen over corona en Smallsteps? Je leest hier meer.