Samen op smaaksafari
Blog

Uit onderzoek blijkt dat 79% van de peuters te weinig groente eet. Dat de eerste 1.000 levensdagen cruciaal zijn voor de smaakontwikkeling. En dat kinderen een nieuwe smaak soms wel tien tot vijftien keer moeten proeven voor ze het lusten.

Gelukkig is het kinderdagverblijf de plek bij uitstek om op smaakavontuur te gaan. Samen met leeftijdsgenootjes aan de grote tafel durven ze nu eenmaal meer dan thuis. Ook als het om eten gaat. De basis voor groei en ontwikkeling.

Samen op smaaksafari

Alles proeven

Om de kinderen te stimuleren om alles te proeven en hun eigen smaak te ontwikkelen werken we samen met onze nieuwe partner Madaga. Madaga heeft belangrijke expertise op het gebied van smaakontwikkeling en voeding voor de kinderen (0 tot 4 jaar), die we combineren met de adviezen van het Voedingscentrum en onze pedagogische kennis. Het gaat dus niet alleen om wát de kinderen eten, maar ook om hóe.

“Kinderen ervaren smaken en structuren anders dan volwassenen. Onze koks weten precies wat kinderen lekker vinden en wat ze nodig hebben. Alle recepten zijn goedgekeurd door een kinderdiëtist én getest door een panel van kritische kleintjes. Minimaal 80 procent van de kinderen moet z’n vingers erbij aflikken, anders komt het gerecht niet op het menu.”

Ingrid Cayet, oprichtster Madaga. 

Je kunt er vanuit gaan dat jouw kind bij Smallsteps gezond eet. We snacken fruit en rauwkost, er staat alleen gezond broodbeleg op tafel en steeds meer Smallsteps-locaties – nu al bijna 40 – serveren de warme maaltijden van Madaga (zie ook www.madaga.nl).

Groentedieren

Samen met ouders zorgen wij ervoor dat kinderen een gezond eetpatroon ontwikkelen. Dat betekent regelmatig, gezond en gevarieerd eten én de smaak ontwikkelen. Zelfs de grootste groente-weigeraar vindt het leuk om groentedieren te maken en zal uiteindelijk een hapje nemen als alle kinderen om hem heen zitten te smullen.

Video 

Kijk hoe we kinderen hapje voor hapje nieuwe smaken laten ontdekken.