Smeren, kleren en weren
Nieuws

De lente tovert onze tuinen om in ware speelparadijsjes. Kriebelbeestjes, voorjaarsbloemen, blote-voeten-paden, er is zoveel te ontdekken! 

Nu de zon weer hoger staat en de zonkracht toeneemt, is het belangrijk om je huid te beschermen. Niet alleen op de hete zomerdagen, maar elke dag. Smeren, kleren en weren, zegt het KWF. Dik insmeren met zonnebrandcrème. De huid bedekken met kleding, een petje en tussen twaalf en drie uur de schaduw opzoeken.

Insmeren

Zonnetjesweek

Het Huidfonds organiseert van 25 tot 29 mei de Zonnetjesweek. Om ervoor te zorgen dat we allemaal weer een nieuwe flacon met factor 50 in huis halen en die nu al gaan gebruiken. Ook is er een vrolijk insmeerliedje (zo maak je het smeren leuk voor de allerkleinsten) en heeft het Huidfonds 5 tips voor veilig spelen in de zon:

  • Smeer royaal en regelmatig zonnebrandcrème met factor 30 of hoger.
  • Kies UV-werende kleding: dat houdt 99% van de uv-straling tegen.
  • Blijf uit de zon tussen 12.00 en 15.00 uur. Houd baby’s (kinderen tot 1 jaar) altijd uit de zon.
  • Een petje of hoedje beschermt hoofd, gezicht, oren en nek.
  • Draag een goede zonnebril met uv-filter.

Veilig spelen op de kinderopvang

Ook wij smeren je kind goed en regelmatig in, zorgen op de heetste dagen voor verkoeling en hangen waar nodig zonnedoeken op. Zou jij je kind op warme dagen ’s morgens willen insmeren voor je hem of haar naar het kinderdagverblijf brengt? Dat geeft ons net even meer tijd om lekker te genieten van het voorjaar en de zomer. Waterspelletjes, korte broeken, blote voeten, lekker picknicken, heerlijk!