Tips voor Modderdag bij jou thuis
News

Ga jij samen met je kind op avontuur? Op maandag 29 juni is het Modderdag. Het is de perfecte dag om je kind te laten ontdekken hoe modder voelt, ruikt en wat je ermee kunt doen. Wist je dat spelen met modder de creativiteit stimuleert, je dichterbij de natuur brengt en je er gezonder én slimmer van wordt? En geen probleem als je kind wat modder of aarde inslikt. Uit onderzoek blijkt dat vies worden goed is voor het immuunsysteem. Lekker door de modder rollen dus!

Tips voor Modderdag bij jou thuis

Op naar buiten!

Het IVN brengt alle locaties die meedoen aan Modderdag in kaart en geeft onder andere informatie over veiligheid en hygiëne. Daarnaast laat het Instituut voor Natuureducatie met activiteiten, cursussen, projecten en campagnes zien hoe leuk, gezond en belangrijk de natuur is. Op de kinderopvang besteden we aandacht aan deze modderige dag, maar je kunt er natuurlijk ook thuis een modderfeestje van maken. Zijn jullie er klaar voor? Hieronder de leukste tips, gericht op kinderen tot 6 jaar:

Klaar voor de start?

De modderrace kan beginnen! Voor deze activiteit heb je minimaal twee personen, wat autootjes en een modderpoel nodig. Welke auto is als eerste aan de andere kant van de modderpoel? Ook een leuk idee: laat je kind samen met vriendjes, broers en/of zussen een modderparcours maken. Rennen door de modder, springen over de plas …

Heel Holland bakt moddercupcakes

Superleuk om papieren cupcakevormpjes te vullen met modder en deze te versieren met takken, bloemen en bladeren. De moddertaartjes opeten is geen aanrader, maar ze zien er wel vrolijk uit!

Restaurant Modder is geopend!

Wat gaat er in je zelfgebrouwen moddersoep? Vul een emmer of bloempot met modder en voeg er ingrediënten als takjes, bloemen en gras aan toe. Nu heel goed roeren en de moddersoep is klaar!

Zo groot als een …

Heeft het net geregend, dan is deze activiteit perfect! Wie vindt de grootste modderpoel? Is deze net zo groot als een krokodil of misschien wel als een olifant? En nu het leukste: springen maar!

Kiekeboe!

Weet je kind wat er in de moddergrabbelton zit? Vul een emmer met modder en wat voorwerpen. Niet kijken! Weet je kind wat er verstopt is? Hoe voelt het? Is het glad of ruw? Hard of zacht?

Kloddertje hier, kloddertje daar

Met modder kun je ook heel goed verven! Vul een bakje met modder en gebruik kwasten of – nog veel leuker – je handen om een kunstwerk op papier of de tegels te maken.

Say cheese!

Je kind onder de modder, springend in een modderpoel of met een moddercupcake in de hand, extra leuk om deze momenten vast te leggen met een foto of video en te bewaren voor later. Delen met ons mag natuurlijk ook. Tag dan @smallstepskinderopvang op Facebook of Instagram.