Uitgerust op avontuur
Nieuws

Baby’s liggen heel wat uren per dag te slapen. In onze (stapel)bedjes binnen en soms zelfs in een buitenbed. Wij zorgen op elke locatie voor een rustige, veilige plek om te slapen, waardoor je kind steeds weer uitgerust verder kan spelen en ontdekken.

smallsteps-kinderopvang-slapen

Het ene kind wrijft in de oogjes, een ander krijgt rode wangen. Onze pedagogisch medewerkers herkennen de tekenen van vermoeidheid en volgen het ritme van de baby’s. Voldoende slaap en rust zijn immers heel belangrijk voor een goede ontwikkeling.

Veiligheid voorop
We zorgen ervoor dat de kinderen zich thuis voelen. Het hoeft niet, maar je mag een eigen slaapzak, knuffel of fopspeen meegeven. Soms wijken we wel af van de thuissituatie. Omdat veiligheid voorop staat.

Slapen op de rug
Zo leggen we kinderen altijd op hun rug om te slapen. Ook als je dit thuis anders doet. De kans op wiegendood in een andere houding is weliswaar klein, maar de gevolgen zijn verschrikkelijk. Om dezelfde reden bakeren we kinderen niet in. We volgen daarbij de adviezen van het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid. Soms draait een kind tijdens de slaap naar de buik. Zodra het zelf ook makkelijk terug kan draaien, mag het zo blijven liggen. 

Wennen
Als je kind gewend is om anders te slapen, is het slapen op het kinderdagverblijf misschien best even wennen. Daarom zorgen we graag samen met jou voor een soepele overgang. Tijdens de intake kunnen we daarvoor een plan maken.

Vanaf 1 mei veranderen er een aantal onderdelen van ons protocol. Als dit gevolgen heeft voor jouw kind dan helpen we je graag om hem of haar hier rustig aan te laten wennen.

Hier lees je hoe wij ervoor zorgen dat kinderen bij Smallsteps veilig slapen. Heb je hier vragen over? Of over het wennen? Stel ze aan je pedagogisch medewerker of locatiemanager. Zij vertellen je er graag meer over.

Lees ook: Hoe voorkom ik een scheef hoofdje bij mijn baby?