Uitstapjes in coronatijd
Nieuws

In de zomervakantie hebben we op de bso’s vaak leuke uitstapjes op het programma staan. Maar door de maatregelen tegen corona blijven we dit jaar liever op of dichtbij de eigen locatie.

Sportdagen met kinderen van meerdere locaties en een bezoekje aan musea, dierenparken en dergelijke zitten er dus even niet in. Maar wat zijn we blij dat we gewoon weer open zijn! Met een beetje creativiteit en een heleboel vrolijke kinderen, maken we er toch weer een heerlijke zomer van. Wat dacht je van een mini-sportdag op het veldje of een expo van onze zelfgemaakte kunst aan het hek?

Modder

In de buurt

Hoe de activiteitenprogramma’s er deze zomer precies uit gaan zien, verschilt per locatie. Elke locatie is anders en biedt dus ook andere mogelijkheden. Het kan voorkomen dat we een activiteit (op het veldje of park in de buurt) last minute annuleren, omdat het er toch te druk is. Bovendien zijn we afhankelijk van eventuele aanpassingen van de maatregelen. Wij blijven hoe dan ook de adviezen en richtlijnen van het RIVM en de lokale GGD volgen. Vooralsnog betekent dat:

  • We blijven op locatie of in de buurt
  • Kinderen uit dezelfde bso-groep kunnen vrij met elkaar sporten en spelen
  • Alle volwassenen houden anderhalve meter afstand van elkaar
  • We vermijden drukke plekken en het ov

Dus we kunnen wél samen een speurtocht doen in de buurt. We kunnen sporten en bewegen in het park of op een grasveldje. En de yoga-juf, goochelaar of dj kan gerust langskomen voor een workshop, als hij of zij zich maar aan de RIVM-richtlijnen houdt.