Zoekplaat: herken de bloem!
Blog

Hoera, het is voorjaar! De tijd om met je kind(eren) naar buiten te gaan om bloemen te spotten. Ik word altijd heel vrolijk van kleurrijke bloemen, dus heb ik een zoekplaat voor je gemaakt. Vind jij ze allemaal?

Zoekplaat: herken de bloem!

Van bol tot bloem

Van augustus tot december is de tijd om bloembollen te planten. Onder de grond groeit de bol, totdat er ineens – plop! – een stukje groen boven de aarde verschijnt. Vanaf dan kun je de bol samen met je kind zien bloeien. Na ongeveer een half jaar verschijnt de eerste bloem.

Wat is je naam?

Kent jouw kind de namen van deze voorjaarsbloeiers? Neem de zoekkaart mee naar buiten om de bloemen te zoeken en de namen te leren. Wist je dat alleen het lelietje van dalen in de schaduw te vinden is? En dat de tulp er in alle kleuren van de regenboog is, behalve in het blauw en diepzwart? Veel zoekplezier!

Tip! Lees ook: DIY: zaadbommen maken

Floor Korte
“Elke maand schrijf ik voor Smallsteps een leuke moestuintip, DIY-project voor thuis of een recept dat je kunt maken met de oogst uit jouw eigen moestuin. Alle ideeën kun je thuis uitvoeren met je kind(eren). Zo geef je ze op een leuke manier mee hoe de natuur werkt. Ik wens je heel veel moestuinplezier! Krijg je er maar geen genoeg van? Ik schrijf al jaren over mijn moestuin op www.floorsmoestuin.nl en heb ook een boek uitgebracht. Mijn missie is het motiveren en stimuleren van anderen om ook een moestuin te starten. Het is namelijk helemaal niet moeilijk, het hoeft helemaal niet grootschalig en het is ook nog eens supergezond en duurzaam.”