Zoekplaat: Herken de boom, de vrucht en het blad!
Nieuws

Goed in verstoppertje spelen? Ik heb een zoekplaat met bomen, vruchten en bladeren voor je gemaakt. Hiermee wordt een middag naar het bos nog leuker. Het hoeft niet droog te zijn, ook op een miezerige herfstmiddag is deze avontuurlijke zoektocht een aanrader. Ik ben benieuwd of jij alles kunt vinden!

Zoekplaat: herken de boom, de vrucht en het blad!

Wist je dat beestjes de bladeren heerlijk vinden? En dat bomen zorgen voor schone lucht? Ik ben dol op weetjes, dus op de zoekplaat staan er nog meer. Print de plaat uit en neem hem mee naar het bos om af te vinken wat je hebt gevonden. Is het bos te ver? In het park of in je dorp valt er ook genoeg te zien.

Meenemen
Neem natuurlijk de zoekplaat mee naar buiten, maar vul ook een rugzak met:

  • meetlint (om de omtrek van de boom te meten)
  • tasje of mandje om blaadjes en vruchten te verzamelen
  • tekenblok en kleurpotloden (om de blaadjes na te tekenen)
  • camera (om die heerlijke rode wangen, mooie momenten en vondsten vast te leggen)

Rugzak gevuld, zoekplaat in de hand, lach op het gezicht? Jij bent er klaar voor. Veel plezier!

Floor Korte
“Elke maand schrijf ik voor Smallsteps een leuke moestuintip, DIY-project voor thuis of een recept dat je kunt maken met de oogst uit jouw eigen moestuin. Alle ideeën kun je thuis uitvoeren met je kind(eren). Zo geef je ze op een leuke manier mee hoe de natuur werkt. Ik wens je heel veel moestuinplezier! Krijg je er maar geen genoeg van? Ik schrijf al jaren over mijn moestuin op www.floorsmoestuin.nl en heb ook een boek uitgebracht. Mijn missie is het motiveren en stimuleren van anderen om ook een moestuin te starten. Het is namelijk helemaal niet moeilijk, het hoeft helemaal niet grootschalig en het is ook nog eens supergezond en duurzaam.”