Van tennistoernooi tot workshop portrettekenen, op de buitenschoolse opvang van Smallsteps is altijd iets leuks te doen. En als je samen lol hebt, vliegen de uren voorbij. “Kunnen wij samen een sporttoernooi of een dansvoorstelling organiseren? Echt wel!” Geloven in de kracht van het kind, noemen we dat.

Samen toffe dingen bedenken en doen

Zeg het maar: een potje tafeltennis, een workshop ‘broodje gezond bereiden,’ samen een teletijdmachine bouwen, of een uitstapje naar het park of de speeltuin. Onze pedagogische medewerkers bruisen van de ideeën. Of hij nu net vier is of al bijna tien, er is altijd iets tofs te beleven dat past bij jouw kind.

Lekker naar buiten

Na een lange schooldag is het heerlijk bij ons buiten. Daar is alle ruimte om te rennen, te klimmen en lekker te kletsen. Frisse lucht, de wind door je haren en je vergeet voor even dat er ook zoiets als taal en rekenen bestaat. De buitenlucht geeft direct energie om nieuwe dingen te ontdekken. “Kijk, een kikker!”

Rustig lezen, schilderen of gewoon even chillen

Leest je kind liever een leuk boek, wil hij op creatief avontuur met vingerverf, of heeft hij zin om te chillen, dan zoekt hij gewoon een rustige hoek op. Ga je gang! Zo'n rustmoment is ook fijn om even de dag door te nemen en leuke verhalen uit te wisselen.

Handige checklist

Onze checklist helpt je om een goed beeld te krijgen tijdens de rondleiding.

De drie belangrijkste punten zijn:

  1. Hoe is het contact tussen de pedagogisch medewerkers en de kinderen?
  2. Wordt je kind voldoende uitgedaagd om zich te ontwikkelen?
  3. Voelt het goed?

Het is ook goed om vooruit te kijken. Kan je kind ‘meegroeien’ op deze plek? Maar bedenk vooral wat jij voor jouw kind écht belangrijk vindt.

Download checklist

Waar let je op bij het kiezen van een buitenschoolse opvang?

Past de buitenschoolse opvang van Smallsteps bij jou? We kunnen ons voorstellen dat je veel vragen hebt. Daarom ben je van harte welkom om een kijkje te komen nemen bij een Smallsteps locatie bij jou in de buurt. Je spreekt dan met de locatiemanager, die je rondleidt en al jouw vragen kan beantwoorden. Zo krijg je meteen een goede indruk van de sfeer en de mensen.

Tarieven

Onze tarieven verschillen per kinderopvanglocatie. Op de pagina van de locatie lees je wat het uurtarief is. 

Rekentool Smallsteps

Heb je al een buitenschoolse opvang gekozen? Dan kun je onze rekenhulp gebruiken voor een indicatie van de kosten die je betaalt voor de kinderopvang bij Smallsteps.

Financieel goed geregeld

Voor je een beslissing neemt, wil je natuurlijk weten wat kinderopvang bij Smallsteps ongeveer kost. Maak eenvoudig een proefberekening op de site van de Belastingdienst.

Kinderopvangtoeslag

Kinderopvangtoeslag is een tegemoetkoming in de kosten voor kinderopvang. De hoogte van de toeslag is onder meer afhankelijk van het inkomen van beide ouders. Je ontvangt de toeslag via de Belastingdienst. Kijk voor meer informatie of om een proefberekening te maken  op de website van de Belastingdienst.

Proefberekening maken