Baby’s, dreumesen en peuters voelen zich thuis bij een Smallsteps kinderdagverblijf. Wij inspireren, stimuleren en laten je kind zoveel mogelijk zelf doen. De eerste losse stapjes? Zelf die boterham smeren? Een pirouette? “Probeer het maar.” Geloven in de kracht van ieder kind, noemen we dat.

Liefdevolle aandacht voor ieder kind

Onze ervaren pedagogisch medewerkers voelen feilloos aan wat jouw kind nodig heeft. Ze maken tijd voor een knuffel, doen een spelletje tijdens het verschonen en stoppen je kind lekker in als het tijd is om te gaan slapen. Het vertrouwde ritme van thuis houden we er zoveel mogelijk in. Dat geeft je kind een veilig en vertrouwd gevoel.

Binnen en buiten op avontuur

Baby’s ‘vertellen’ hele verhalen in hun eigen taal. Ze strekken hun handjes uit naar vrolijk speelgoed en elkaar. En verwonderen zich over de ‘grote’ peuters. “Kijk! Ik kan over de boomstam klimmen!” Onze medewerkers prikkelen de baby’s, dreumesen en peuters met uitdagende activiteiten. Binnen én buiten is er voor kinderen in elke leeftijdsfase genoeg te doen en te beleven.

Gezond eten en lekker veel bewegen

Nieuwe smaken en texturen ontdekken is leuk en ontzettend leerzaam. Wij helpen je kind een eigen smaak te ontwikkelen, door samen te proeven van een zoete aardbei, zachte banaan of knapperig broodkorstje. “Als iedereen gekke sliertjes eet, dan durf ik dat ook wel.” Op een goed gevulde maag kan je kleine avonturier weer vrolijk verder ravotten.

Handige checklist

Onze checklist helpt je om een goed beeld te krijgen tijdens de rondleiding.

De drie belangrijkste punten zijn:

  1. Hoe is het contact tussen de pedagogisch medewerkers en de baby’s?
  2. Wordt je baby voldoende uitgedaagd om zich te ontwikkelen?
  3. Voelt het goed?

Het is ook goed om vooruit te kijken. Is het er binnen en buiten ook interessant voor oudere kinderen? Maar bedenk vooral wat jij voor jouw kind écht belangrijk vindt.

Download Checklist

Waar let je op bij het kiezen van een kinderdagverblijf?

Past Smallsteps kinderopvang bij jou? We kunnen ons voorstellen dat je veel vragen hebt. Daarom ben je van harte welkom om een kijkje te komen nemen bij een Smallsteps locatie bij jou in de buurt. Je spreekt dan met de locatiemanager, die je rondleidt en al jouw vragen kan beantwoorden. Zo krijg je meteen een goede indruk van de sfeer en de mensen.

Tarieven

Onze tarieven verschillen per kinderopvanglocatie. Op de pagina van de locatie lees je wat het uurtarief is. 

Rekentool Smallsteps

Heb je al een kinderdagverblijf gekozen? Dan kun je onze rekenhulp gebruiken voor een indicatie van de kosten die je betaalt voor de kinderopvang bij Smallsteps.

Financieel goed geregeld

Voor je een beslissing neemt, wil je natuurlijk weten wat kinderopvang bij Smallsteps ongeveer kost. Maak eenvoudig een proefberekening op de site van de Belastingdienst.

Kinderopvangtoeslag

Kinderopvangtoeslag is een tegemoetkoming in de kosten voor kinderopvang. De hoogte van de toeslag is onder meer afhankelijk van het inkomen van beide ouders. Je ontvangt de toeslag via de Belastingdienst. Kijk voor meer informatie of om een proefberekening te maken  op de website van de Belastingdienst.