“Schoenen aan, jas aan, kan je dat al zelf? We gaan naar de peuteropvang!” Bij Smallsteps maakt je kind snel nieuwe vriendjes en bereiden we hem stap voor stap voor op de basisschool. Je kleine avonturier wordt steeds zelfstandiger en krijgt vertrouwen in wat hij allemaal kan.

Samen spelen met leeftijdsgenootjes

Kinderen vanaf twee jaar spelen steeds meer samen. Tikkertje, met de blokken, op kussentjes ‘naar Frankrijk varen’. De peuters zijn ongeveer even oud, dus er is altijd iemand die met jouw kind op avontuur wil. Dat is niet alleen leuk, maar ook enorm leerzaam. Onze vaste pedagogische medewerkers helpen de kinderen om alles uit hun spel te halen.

Knutselen, zingen en dansen

“Elk kind is een artiest”, zei Picasso ooit. En dat is ook zo! We prikkelen de kinderen met muziek, toneel, knutselen, zang en dans. Zo leren ze vrij en creatief te denken en zichzelf te uiten. We moedigen hen aan om kleur te gebruiken, hun stem te laten horen en zichzelf te laten zien.

Lekker naar buiten

Weer of geen weer: buiten spelen kan altijd. Lekker stampen in de plassen, een sneeuwvlokje laten smelten op je hand of kijken of je papieren bootje echt blijft drijven. Bij Smallsteps ontdek je elke dag weer iets nieuws. Vallen en opstaan hoort daarbij. Grappige pleister erop, lieve knuffel en weer vrolijk doorgaan!

Klaar voor de basisschool

Geconcentreerd je familie tekenen. In de kring zitten en luisteren naar het verhaal van een ander kind. Dat is nog niet zo gemakkelijk als je buiten vogels hoort fluiten en zin hebt om een hoge blokkentoren te bouwen. Spelenderwijs leren onze pedagogische medewerkers je kind alles om straks vol vertrouwen naar de basisschool te gaan.

Handige checklist

Onze checklist helpt je om een goed beeld te krijgen tijdens de rondleiding.

De drie belangrijkste punten zijn:

  1. Hoe is het contact tussen de pedagogisch medewerkers en de kinderen?
  2. Wordt je peuter voldoende uitgedaagd om zich te ontwikkelen?
  3. Voelt het goed?

Het is ook goed om vooruit te kijken. Is het er binnen en buiten ook interessant voor oudere kinderen? Maar bedenk vooral wat jij voor jouw kind écht belangrijk vindt.

Download checklist

Waar let je op bij het kiezen van een peuteropvang?

Past Smallsteps kinderopvang bij jou? We kunnen ons voorstellen dat je veel vragen hebt. Daarom ben je van harte welkom om een kijkje te komen nemen bij een Smallsteps locatie bij jou in de buurt. Je spreekt dan met de locatiemanager, die je rondleidt en al jouw vragen kan beantwoorden. Zo krijg je meteen een goede indruk van de sfeer en de mensen.

Gemeente Amsterdam

Woon je in Amsterdam en kom je niet in aanmerking voor kinderopvangtoeslag? Dan kun je via de gemeente Amsterdam een gedeelte vergoedt krijgen. Deze vergoeding wordt geregeld door Smallsteps. Je betaalt altijd een inkomensafhankelijke eigen bijdrage.

Op de website van de gemeente Amsterdam kun je gemakkelijk een proefberekening maken.
Soms kun je een indicatie krijgen voor peuteropvang in Amsterdam ook wel voorschool genoemd. Dan betaalt de gemeente nog een extra deel van de kosten. Dit wordt ook door Smallsteps geregeld. Meer informatie over de vve-indicatie en de vergoeding vind je op de site van de gemeente Amsterdam.

Tarieven

Onze tarieven verschillen per kinderopvanglocatie. Op de pagina van de locatie lees je wat het uurtarief is. 

Kinderopvangtoeslag of vergoeding?

Je wilt natuurlijk van te voren weten wat peuteropvang ongeveer kost bij Smallsteps.
Peuteropvang is kinderopvang, daarvoor kun je van de Belastingdienst kinderopvangtoeslag krijgen.

Kinderopvangtoeslag is een tegemoetkoming in de kosten voor kinderopvang. De hoogte van de toeslag is onder meer afhankelijk van het inkomen van beide ouders. Je ontvangt de toeslag via de Belastingdienst. Kijk voor meer informatie of om een proefberekening te maken  op de website van de Belastingdienst.

Proefberekening maken