Ons pedagogisch beleid

Hoe wij zorgen voor een plek waar jouw kind alle ruimte heeft om te ontdekken wie hij is en wat hij kan? Je leest het in ons pedagogisch beleid. Dit beleid is gebaseerd op onze jarenlange ervaring én de nieuwste wetenschappelijke inzichten. De basis is voor al onze locaties hetzelfde. Daarnaast heeft elke Smallsteps-locatie specifieke zaken toegevoegd. Omdat het er op een peutergroep nu eenmaal anders aan toe gaat dan op een baby-groep, en er op een sport-bso andere dingen worden gedaan dan op een gewone bso. 

Smallsteps kinderopvang we luisteren naar je kind

We luisteren naar je kind

“We gaan trefballen, doe je mee?” Het ene kind is graag buiten, terwijl het andere zich liever terugtrekt met een boek. Verschillende kinderen hebben behoefte aan verschillende activiteiten. Om daar goed op in te spelen, kijken we wat jouw kind bezighoudt en waar het behoefte aan heeft. We stellen vragen, luisteren en reageren met gevoel op wat we horen en zíen.

Smallsteps kinderopvang baby's

Sociale ontwikkeling

Bij ons is je kind omringd door anderen: kinderen en volwassenen met diverse achtergronden, talenten, temperamenten, behoeften en interesses. In deze groepen kunnen kinderen verschillende rollen uitproberen. Zo leren ze waar ze goed in zijn en waar ze misschien nog wat hulp kunnen gebruiken. Wij begeleiden ze daarbij. Kinderen dagen elkaar onderling uit en leren rekening met elkaar te houden. Allemaal vaardigheden die goed van pas komen in hun latere sociale relaties.

Smallsteps kinderopvang meisje in tent

Veiligheid en verwondering

Een lees-, een bouw- en een knutselhoek. Tafels om samen te tekenen, te spelen of te eten. Een buitenruimte waar je kunt klimmen en klauteren, met een zandbak om lekker in te graven en bouwen. En dat alles in een gezellige, huiselijke sfeer. Wij bieden je kind een omgeving die geborgen en voorspelbaar is, maar ook variatie biedt, de nieuwsgierigheid prikkelt en waar verwondering mogelijk is. Want alleen vanuit een veilige omgeving voelen kinderen het vertrouwen om nieuwe dingen uit te proberen en te ontdekken.

Smallsteps kinderopvang twee kinderen aan het wandelen

Geen dag is hetzelfde

Hoe smaakt, voelt en ruikt een zoete aardappel? Lekker voetballen op vers gemaaid gras, samen dansen en muziek maken, een spannend boek in de leeshoek. Bij Smallsteps ontdekt je kind elke dag weer iets nieuws. We doen zoveel mogelijk samen met je kind, van het verschonen van de luier tot het dekken van de tafel. Daarnaast stimuleren je kind om dingen zelf te doen, ontdekken, ervaren en kiezen. Daarbij gaan we uit van wat kan, en niet van wat niet kan. En daarbij mogen natuurlijk ook fouten worden gemaakt.