BEANTWOORD DE VRAGEN EN BEREKEN JOUW TARIEF

HOEVEEL GA IK BETALEN?

Binnen een paar minuten geeft de rekenhulp een indicatie van je netto kosten van kinderopvang in 2021. Let op: niet alle Smallsteps-locaties hebben hetzelfde uurtarief. Ook verschillen de pakketten. Zorg dus dat je de juiste locatie selecteert.

Wil je advies op maat? We helpen je graag persoonlijk verder. Bel gratis 0800 0091.

In welke plaats ben je op zoek naar opvang?

Welke locatie heeft je voorkeur?
Selecteer voor welke opvangvorm je een berekening wilt maken.
Naar welke basisschool gaat je kind?

In welk pakket ben je geinteresseerd?
Selecteer dagen en dagdelen
Wat is het verzamelinkomen?
i
Verzamelinkomen
De Belastingdienst berekent de hoogte van je kinderopvangtoeslag op basis van je verzamelinkomen (ook wel het toetsingsinkomen genoemd). Je verzamelinkomen is het gezamenlijke bruto jaarinkomen van jou en je eventuele partner, min aftrekposten (bijvoorbeeld hypotheekrente). Op de site van de Belastingdienst staat een rekenhulp om je verzamelinkomen te berekenen:
Hoeveel werkt de minst werkende ouder?
i
Kleinste omvang dienstverband
Het aantal uren waarover je recht hebt op kinderopvangtoeslag is afhankelijk van het aantal uren dat de minst werkende partner werkt. Voor dagopvang heb je recht op 140% en voor buitenschoolse opvang op 70% van de uren van de minst werkende partner. Werkt jij bijvoorbeeld 40 uur per week en je partner 24, vul dan 24 in. Als je wisselende werkuren hebt, vul je het gemiddelde aantal uren in.

JA, IK ONTVANG DE BEREKENING GRAAG PER MAIL


Disclaimer

Deze rekentool is met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Smallsteps kan echter niet garanderen dat de informatie en rekenresultaten vrij zijn van fouten of onvolkomenheden. Smallsteps is niet aansprakelijk voor enige schade die is of kan ontstaan door gebruik van deze gegevens. Gebruik van de informatie en gegevens op deze website is geheel voor eigen risico. De informatie op deze website is uitsluitend bedoeld als algemene informatie en voor algemeen gebruik en uitdrukkelijk niet bedoeld als financieel, fiscaal, juridisch of andersoortig professioneel advies. Er kunnen geen rechten aan de informatie op deze website worden ontleend.