“Trek je zelf je jas aan? Hop, achter op de fiets. Want we gaan naar de voorschool!” Vriendjes maken, liedjes leren, je peuter ontdekt een nieuwe wereld bij Smallsteps. Zo is je kind straks goed voorbereid op de basisschool. 

Smallsteps Kinderopvang Voorschool Amsterdam | kinderen spelen samen

Vriendjes van dezelfde leeftijd

Op de voorschool zitten kinderen van ongeveer dezelfde leeftijd, van 2,5 tot 4 jaar. Dus vriendjes maak je zo. Peuters spelen graag samen. Op de step, samen een treinbaan maken, avonturen beleven. Dat is leuk en ontzettend leerzaam. Onze pedagogisch medewerkers helpen de peuters op weg, zodat hun fantasie kan groeien.  

Voorschool Amsterdam - samen muziek maken

Tekenen en muziek maken

Met een krijtje maak je de mooiste tekening voor oma. En voor elk seizoen leert je peuter de grappigste liedjes. Wij stimuleren kinderen om te laten zien wat ze kunnen. Want dat is al veel! Op de voorschool leer je hoe leuk het is om samen te zingen, toneel te spelen en te knutselen met lijm en verf.

Voorschool Amsterdam | buiten bellenblazen

Frisse neus en rode wangen

Niets zo leuk als buiten ravotten. Taarten maken in de zandbak, een boomstam is ineens een paard om op te rijden. Stamp je mee in de plas? Elke dag zijn we buiten, want daar ontdek je nieuwe dingen. Hoe hard je kunt rennen, hoe zacht een veertje dwarrelt. Gevallen? Dan krijg je een lieve knuffel en een leuke pleister, vrolijk weer door!

Voorschool Amsterdam | Knutselen met pedagogisch medewerkster

Voorbereid naar de basisschool

Taalspelletjes, luisteren naar een verhaal in de kring, geconcentreerd je tekening maken. Het is nog niet zo makkelijk om stil te zitten. Alles wat je nodig hebt om goed voorbereid naar de basisschool te gaan leert je kind spelenderwijs op de voorschool. Onze pedagogisch medewerkers weten precies hoe ze dat kunnen doen.

Handige checklist

Onze checklist helpt je om een goed beeld te krijgen tijdens de rondleiding.

De drie belangrijkste punten zijn:

  1. Hoe is het contact tussen de pedagogisch medewerkers en de kinderen?
  2. Wordt je peuter voldoende uitgedaagd om zich te ontwikkelen?
  3. Voelt het goed?

Het is ook goed om vooruit te kijken. Is het er binnen en buiten ook interessant voor oudere kinderen? Maar bedenk vooral wat jij voor jouw kind écht belangrijk vindt.

Waar let je op bij het kiezen van een voorschool?

Je hebt vast veel vragen. Past onze voorschool bij jouw peuter? De beste manier om daar achter te komen, is door een kijkje te komen nemen. Dan maak je kennis met de locatiemanager, die leidt je rond en beantwoordt al je vragen. Zodat je de sfeer kunt proeven, de medewerkers leert kennen en een beeld hebt van de plek waar jouw kind straks naar toe gaat.

 

Tarieven

Onze tarieven verschillen per locatie. Op de pagina van de locatie lees je wat het uurtarief voor voorschool is.

Kinderopvangtoeslag of vergoeding?

Je wilt natuurlijk van te voren weten wat voorschool ongeveer kost bij Smallsteps.

Voorschool is kinderopvang, daarvoor kun je van de Belastingdienst een toeslag krijgen. Kom je daar niet voor in aanmerking? Dan kun je via de gemeente Amsterdam een gedeelte vergoedt krijgen. Je betaalt altijd een inkomensafhankelijke eigen bijdrage.

Op de website van de gemeente Amsterdam kun je gemakkelijk een proefberekening maken.
Soms kun je een indicatie krijgen voor voorschool. Dan betaalt de gemeente een deel van de kosten. Meer informatie daarover vind je op de site van de gemeente Amsterdam.