Waarom Smallsteps

De 6 redenen waarom ouders kiezen voor Smallsteps

 

1

Liefdevolle aandacht voor jouw kind

Je kind wordt omarmd door onze lieve medewerkers. "Dat vind je leuk hè, ik zie het aan je!” Die persoonlijke aandacht is heel belangrijk voor de ontwikkeling van het brein van baby’s en peuters. Je kind voelt zich snel thuis op de crèche en maakt nieuwe vriendjes. “Wil jij ook meedoen?” Al spelend leren kinderen wat gevoelens zijn en hoe hiermee om te gaan. Handig voor later!

2

Beste begeleiding in een vaste groep

Je kind komt in een vaste groep met vaste medewerkers en krijgt alle ruimte om op onderzoek uit te gaan. Spelenderwijs ontdekt het wie het is en wat het kan. Fouten maken mag! Daar leer je alleen maar van. De pedagogisch medewerker kijkt mee, stimuleert en daagt uit. “Probeer het maar!” Je kind maakt een sterke start en stapt straks vol zelfvertrouwen de wereld in.

3

Flexibele opvang die past bij jouw ritme

Vroeg brengen, laat ophalen, af en toe een dagje extra? We bekijken samen wat het beste bij je past. En pakt de week plotseling anders uit, dan vraag je gewoon of je een dag kunt ruilen. We hebben standaardpakketten en flexibele pakketten. Hoe jouw pakket eruit komt te zien, verschilt per persoon, locatie en soort opvang. Bespreek je wensen samen met de locatiemanager. Samen komen we vast tot een aanbod waar jij je goed bij voelt.

Welk pakket past bij jou? Overleg het met de locatiemanager. 

4

Samen spelen en lekker bewegen

Bewegen, sporten en spelen doen wij elke dag. Zo ontdekken kinderen wat ze leuk vinden en het helpt ze opgroeien tot fitte, zelfbewuste, sociale personen. Als de zon schijnt én als het regent gaan we naar buiten: op avontuur in eigen tuin, geiten aaien bij de kinderboerderij… Binnen is trouwens ook genoeg te doen: kleien, apenkooien, raad-het-dier. Onze medewerkers bruisen van de ideeën.

5

Samen gezond eten

Van al die avonturen krijg je honger. Aan tafel! Dat is niet alleen heel gezellig, kinderen durven samen sneller nieuwe smaken en texturen te proberen. “Durf jij die gekke sliertjes te eten? Ik ook!” Baby’s praten ons na en leren spelenderwijs heel veel namen van vruchten en groentes kennen. Na het fruithapje, de gezonde boterham of warme maaltijd is je dappere avonturier helemaal klaar voor de volgende ontdekkingstocht.

6

Een ruim aanbod aan activiteiten

Bij Smallsteps kan veel. En elke dag is anders met ons activiteitenrooster. Zo blijven wij je kind prikkelen en ontdekt hij steeds weer iets nieuws. Thema’s als de seizoenen, verkeer of wilde dieren, alles komt voorbij. We zorgen dat jouw kind iedere dag wel iets tofs beleeft. Zelfs voor de allerkleinsten hebben we iets bijzonders: de snoezelhoek. Waar baby’s zich vrolijk verwonderen over kleuren, vormen, geluiden en texturen. Wij stimuleren de ontwikkeling van je kind. Met spelletjes, opdrachtjes, liedjes en verhaaltjes werken we bijvoorbeeld aan taalontwikkeling, samenwerken en zelfstandig werken. Zo maakt je kind straks een goede start op de basisschool.